zaterdag 20 juni 2015

Babor Fluids moisturizing kit

Babor Fluids moisturizing kit 

Het is een beetje zoals de avond voor je crashdieet nog even alles naar binnen proppen wat je tegenkomt maar dan net even iets anders. Voor de zomervakantie prop ik mijn huid altijd even goed vol met een flinke dosis hydraterende en voedende stoffen zodat ik mij iets minder schuldig voel over gezellige dagen op het strand (ook al smeer ik mij braaf in met een SPF 50). Een bijzonder handig product om dit mee te doen zijn de speciale fluid kits van Babor, één van mijn favoriete salonmerken.

We weten allemaal wel dat zon en zee zichtbare sporen op onze huid kunnen achterlaten, is het niet direct (verbranden en dehydratatie) dan is het wel vele jaren later (veroudering en pigmentvlekken). Ik zie een kuurtje met deze werkzame stoffen als een soort ultieme voorbereiding, door mijn huid voor, tijdens én na de vakantie te laten profiteren van deze fluids hoeft je huid niet heel erg te lijden onder de blootstelling aan de zon (mits je jezelf natuurlijk wel goed beschermd en het bakken niet overdrijft).

Wat zijn deze fluids nou eigenlijk? Je kan het zien als de krachtpatserversie van een serum, deze fluids zitten in glazen ampullen verpakt om zo de hoge concentratie werkzame stoffen te beschermen zodat ze optimaal hun werk kunnen doen als ze eenmaal in contact komen met je huid.


Babor geeft je de keuze uit verschillende setjes met hun iconische ampullen, voor en na de vakantie kies ik voor de Algae active fluid en Hydra plus active fluid. De Algae active fluid geeft je huid een boost door haar te voorzien van een flinke dosis vocht, mineralen, spoorelementen en aminozuren. De Hydra plus active fluid voorziet je huid van vocht door middel van hyaluronzuur en polysacchariden, eigenlijk een dubbele dosis vocht dus. Op mijn verlanglijstje staat nog de after sun fluid die de huid kalmeert en het gespannen gevoel na een dag zon wegneemt. 

De fluids zijn heel erg makkelijk in gebruik en de hoeveelheid is voldoende voor gezicht, hals en décolleté (sla die zones zeker niet over want daar zie je vaak als eerste je huidzondes terug....). In het setje zit een speciaal hulpmiddel om de ampul open te maken waarna je de fluid op een gereinigde huid aanbrengt gevolgd door je gebruikelijke verzorging. 

De luchtige fluids trekken snel in de huid waarna deze lekker verzorgt en fris aanvoelt. Op hele warme dagen sla ik gerust mijn gebruikelijke verzorging over of gebruik enkel nog een luchtig serum. Na een ampullenkuur van een week knapt mijn huid altijd zichtbaar op. Deze fijne Babor setjes zijn verkrijgbaar via de Babor webshop of Babor schoonheidsspecialiste


Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Hi, so I was blogwalking and see the pic of ampule, I wonder how to use it?
    - 20deviations.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)