donderdag 28 mei 2020

Instant glow

IMG_6082

Gewoonlijk is een bronzing poeder het eerste waar ik 's morgens aan denk als ik in de spiegel kijk en wordt aangestaard door een te bleek en ietwat vermoeid gezicht. Te laat slapen, piekeren, een kleuter die 's nachts ineens maaaamaaaa brult... genoeg redenen om niet altijd even uitgerust aan de dag te beginnen. Een stevige kop koffie zorgt meestal wel voor de mentale opstart maar voor mijn gezicht is er meer nodig dan alleen cafeïne. De bronzing poeder heeft een vaste plek in mijn make-up tasje maar er zijn nog een aantal andere producten die direct zorgen voor een frisse stralende huid door het combineren van pigmenten en verzorging.
Touch of colour van hannah zorgt voor een zomerse sunkissed gloed die je aan het eind van de dag tijdens je reinigingsroutine gewoon weer verwijderd. Het is dus geen zelfbruiner maar eerder een bronzer in een huid perfectionerende emulsie die zich aan elke huidskleur aanpast. Een bronzer zorgt alleen voor een zongebruind laagje op de huid maar de Touch of colour legt daarnaast een egaliserend en matterend laagje over de huid dat dankzij het soft focus effect imperfecties optisch camoufleert. Je gebruikt dit product als finishing touch na je gebruikelijke huidverbeteringsroutine.

Er zijn ook producten die verzorging en een mooie gloed combineren, dit zijn voornamelijk getinte dagcrèmes en BB creams. De Regeneratie dagcrème egaliserend van Dr. Hauschka is zo'n dagcrème die als fijne bonus voorzien is van lichtgekleurde minerale pigmenten die de huid egaliseren. Wat ook bijzonder is aan deze getinte verzorging is dat deze geschikt is voor een veeleisende huid, ik merk echt dat ik mijn huid goed moet verzorgen nu de 40 in zicht komt (een dag verzorging overslaan ging een paar jaar terug nog prima nu merk ik dat direct aan een trekkerige onrustige huid).
De Regeneratie dagcrème egaliserend is een luchtig product dat boordevol voedende en verzorgende plantenextracten zit. Rode klaver en heermoes zorgen voor een optimale vochtbalans en olie van avocado en olijf ondersteunen het herstellend vermogen van de huid. Daarnaast bevat deze verzorging onder andere nog shea butter, extract uit rozen en olie van zoete amandelen om de huid te voeden en kalmeren.

IMG_6070

BB creams veroverden een aantal jaar geleden de schappen van drogist en parfumerie maar ineens leken ze ook weer stilletjes van het toneel te verdwijnen. Jammer want BB creams combineren de voordelen van een verzorgende moisturizer met die van een egaliserende foundation. Collistar lanceerde deze lente de Magica BB+ Detox, een zeer compleet uitgeruste BB cream met onder andere ontgiftende bestanddelen, SPF20 en sublimerende soft focus poeders. Dankzij het Idro-Attiva Complex® blijft de huid tot wel 72 uur gehydrateerd en extract uit Italiaanse pioenroos zorgt voor een ontgiftende en regenererende werking.

De Magica BB+ is geschikt voor alle seizoenen en alle huidtypes, ook de gevoelige dus dat was voor mijn onvoorspelbare huid goed nieuws. Er zijn drie tinten verkrijgbaar die zich dankzij de luchtige textuur makkelijk laten aanbrengen en zorgen voor een mooi natuurlijk resultaat. Deze BB cream maakt deel uit van de Milano by day collectie van Collistar, een mooie collectie make-up producten voor een mooie frisse look. Hieronder zie je een aantal items uit deze toffe look.

collisring
Hieronder zie je de drie producten even naast elkaar, links de Magica BB van Collistar, in het midden de touch of colour van hannah en rechts de Regeneratie dagcrème egaliserend van Dr. Hauschka. De Magica BB heeft een mooie naturel finish en de Collistar en Dr. Hauschka zorgen meer voor een subtiele glow op het gezicht.

glow

Collistar is verkrijgbaar via de officiële Collistar webshop (€10 euro korting bij de eerste online aankoop als je je inschrijft voor de nieuwsbrief) en bij parfumeriezaken. Huidverbeterende producten van hannah shop je via de hannah webshop of een hannah huidcoach bij jou in de buurt. De natuurcosmetica van Dr. Hauschka is verkrijgbaar bij speciaalzaken en huidtherapeuten en via de officiële webshop.

IMG_6082