zaterdag 13 juli 2019

Day at the beach met Collistar


In Italië is zonnebaden zo'n beetje een nationale sport en logisch dat het Italiaanse merk Collistar voorop loopt op het gebied van innovatie als het om zonverzorging gaat. De producten zijn niet alleen bedoeld om je huid optimaal te beschermen maar ook om de bruining te versnellen zodat je in minder tijd (=beter voor je huid) toch een mooie bronzen tint krijgt. Zo hoef je geen uren te 'bakken' voor dat bronzen tintje en loop je minder risico op de gevreesde felrode verbrande look.


Dit jaar zijn er een aantal nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd en een daarvan is een 'oude bekende' die ze voorzien hebben van een glinsterend extraatje, o la la! Het inmiddels iconische Supertanning water moisturizing anti-salt is dit jaar voorzien van reflecterende gouden deeltjes die de huid doen stralen voor een extra glamourous effect (een kleine waarschuwing: houd de spray wel weg bij mannen die niet zo dol zijn op glitter, ik spreek uit ervaring en ik vond het grappiger dan de mannen in kwestie haha). Ook de formule heeft een kleine make-over gekregen waardoor hij nog effectiever en prettiger in gebruik is geworden.

Extracten van hamamelis en aloë vera kalmeren de huid terwijl het exclusieve Unipertan® complex zorgt voor een snellere bruining en intensieve hydratatie. Wat dit product zo uniek maakt is het verfrissende gevoel bij het aanbrengen en het comfort dat de lichte nevel aan de huid geeft, na een duik in de zee of zwembad kan de huid trekkerig aanvoelen maar dat gaat deze spray tegen. Deze factor bevat geen beschermingsfactor dus je gebruikt hem samen met een product met SPF, alleen als je in de schaduw zit en de hitte je teveel wordt gebruik je hem solo (ook erg verfrissend kan ik je mededelen). De grote flacon bevat 400ml dus je kan royaal sprayen, de speciale dop zorgt ook voor een hele fijne nevel zodat je het product rijkelijk maar doelgericht kan aanbrengen.


Een passende bescherming is de Intensive ultra rapid supertanning treatment SPF20. Deze medium bescherming is prima geschikt voor een huid die al een flinke eigen bescherming heeft opgebouwd. Dankzij het speciale Unipertan® complex dat ook in het Supertanning water aanwezig is bruint je huid sneller waardoor je jezelf dus minder lang aan de straling hoeft bloot te stellen. Ook bij een lichte zonkracht kan je huid mooi bruinen dankzij het complex dat de natuurlijke melanineaanmaak versnelt dankzij onder andere bètacaroteen (snack ook tussendoor een worteltje voor een extra dosis bètacaroteen, goed voor je lijn en je huid).

Je kan dit product ook al gebruiken voor blootstelling aan het zonnetje om je huid op de zon voor te bereiden. Vitamine E en plantenextracten beschermen de huid tegen stress die de zon veroorzaakt en helpen zo om huidveroudering tegen te gaan.


Na een middag aan zee is het heerlijk om een verfrissende douche te nemen, één van mijn topfavorieten voor onder de douche is de Doccia di Energia, ofwel shower gel with essential oils and citrus extracts. Deze douchegel ruikt zo heerlijk fris! Een flinke dosis citrusvruchten waaronder bergamot, sinaasappel en mandarijn zorgt direct voor nieuwe energie. Na een dagje zon ben ik altijd een beetje sloom dus dat effect heb ik echt wel nodig om de avond door te komen haha.

Extracten van gember, gojibessen en jojoba hydrateren de huid terwijl de showergel je huid op milde wijze reinigt. Een heerlijk product om jezelf mee op te frissen en eerlijk is eerlijk, er zijn meer dagen dat ik niet op het strand te vinden ben en ook op die dagen is dit gewoon een heel fijn product voor onder de douche.


Op grijze ochtenden zorgen de citrusextracten voor een goed humeur en tijdens een hittegolf zijn ze heerlijk verfrissend in combinatie met fris water. Er is trouwens een volledige verzorgingslijn met die goddelijke citrusgeur. Naast de showergel is er een geparfumeerde bodyspray, bodycream en een rijke bodybutter.

Dit zijn mijn Collistar favorieten voor een dagje zon en zee. Collistar shop je via de erkende verkooppunten waaronder drogist en parfumerie en via de officiële Collistar webshop waar je ook profiteert van een leuke welkomstkorting en cadeaus bij je aankopen, zo zijn er momenteel ook een paar interessante limited edition sets met de suncare producten waarbij je een speciaal doucheproduct voor na het zonnen en een toilettas cadeau krijgt. Ik denk dat ik de aftersun set even ga bestellen, al zal het daar wel niet bij blijven...