vrijdag 10 mei 2019

Jane Iredale Purepressed blush Copper Wind review


Ik had al een tijdje geen nieuwe blush geshopt en dat was zichtbaar aan mijn stash, mijn favoriete iredale blush was bijna op dus het werd hoog tijd voor een nieuwe. Na enig vergelijk besloot ik de Copper Wind aan te schaffen, een matte peachy tint die al een tijdje op mijn wishlist stond.


De Purepressed blush van jane iredale zit verpakt in een elegant vormgegeven gouden doosje, een beschermfolie zorgt ervoor dat je nieuwe juweeltjes krasvrij in je bezit komt. Het is een detail maar het zegt wel iets over de zorgvuldigheid waarmee ze bij iredale met de producten omgaan. 


De Blush is vrij compact qua formaat, het mooie doosje bevat een bescheiden 3,7 gram blush. Niet heel erg veel maar de pigmentatie van deze minerale blush is zo enorm goed dat zelfs deze kleine hoeveelheid echt heel lang meegaat (ter vergelijking, een MAC of Becca blush bevatten 6 gram, Collistar en Sislsy bevatten zelfs 7 gram.). Laat je dus niet misleiden door het kleine formaat van deze blush, de kwaliteit zal je verbazen.


Copper Wind is een mooie matte peachy tintik heb een zwak voor perzik en koraaltinten voor op de wangen. Ze zorgen altijd direct voor een frisse uitstraling. Ik was eigenlijk op zoek naar de blush uit het contouring palette maar die is helaas niet los verkrijgbaar. Na een paar maanden bleek toch dat het contouren niet echt mijn hobby is dus de blush was al zo goed als op en de andere twee poeders had ik vrij weinig gebruikt. Zonde dus om een compleet palette aan te schaffen enkel voor de blush. 


Ik begrijp op zich wel dat die tinten niet los verkrijgbaar zijn maar ergens is het toch jammer. De tint van Copper wind is iets lichter dan die van de blush uit het palette maar kwam toch dicht in de buurt dus besloot ik die aan te schaffen.


Op de foto hierboven zie je bovenaan Copper wind en daaronder de blush uit het contour palette warm. Toch een behoorlijk verschil op mijn hand, maar de rug van je hand is vaak net iets donkerder dan je gezicht dus wie weet.... 

Tijd om de blush eens te gaan uitproberen. Na het reinigen van mijn huid bracht ik mijn dagelijkse verzorging aan. Toen een laagje amazing base foundation van jane iredale in de tint golden glow (review volgt binnenkort) en ik tekende mijn wenkbrauwen een beetje bij. Mijn snelle make-up bestaat eigenlijk standaard uit concealer of foundation, blush en het aanzetten van de wenkbrauwen, dan heeft je gezicht meteen vorm en een frisse glow.  


Sinds ik de penselen van jane iredale gebruik wil ik geen ander meer, zeker in combinatie met de minerale make-up producten werken ze ontzettend fijn. Door hun compacte vormgeving nemen ze een mooie hoeveelheid poeder op maar zijn toch fluffy genoeg om het product mooi te verdelen voor een egaal resultaat. 

Ik geef eerlijk toe dat ik soms een beetje ongeduldig ben en snel teveel wil aanbrengen wat met andere penselen soms tot pipo de clown-achtige wangen heeft geleid maar sinds ik deze penselen gebruik is dat gelukkig niet meer voorgekomen. 


Zie hier het resultaat van de Copper wind blush op mijn wangen, nét een tikkeltje te subtiel naar mijn smaak want ik moest hem flink aanzetten maar ik denk dat dat vooral komt omdat ik tijdens het paasweekend al aardig verkleurd ben door de zon (zelfs met een SPF50, ik bruin heel snel).

Hoewel de tint nu nét even te licht is voor mijn huidige teint ben ik wel blij met deze blush, hij zal even moeten blijven liggen tot na de zomer als mijn huid weer wat lichter is maar qua pigmentatie en textuur scoort hij echt een hele dikke voldoende.


Op zich is het wel een hele mooie tint voor een naturel make-up, eigenlijk hetgeen waar iredale voor staat. De minerale make-up van jane iredale is namelijk zo samengesteld dat het goed is voor je huid en je natuurlijke schoonheid benadrukt. Verwacht dus geen flashy en hippe toestanden in het iredale display maar gewoon mooie basics die jouw pluspunten accentueren en eventuele minpuntjes subtiel verdoezelen. Ik hou van dat principe, de producten zijn effectief en no-nonsense. 

Nadeel van al dat mooie spul is natuurlijk dat dat een oneindig verlanglijstje oplevert... Ik ben in het bezit van een paar iredale penselen, foundations, blushers en de contour kit maar zou ook nog graag een mooie bronzer willen. Punt is alleen dat ik niet zo goed kan kiezen want ik vind ze allemaal heel erg mooi. 


En toen was er ook een nieuwe seizoenslook die het verlanglijstje nog verder deed uitbreiden. De PureGloss lipgloss is een van de beste lipgloss die er te vinden is. Deze gloss is niet alleen verzorgend, mooi van kleur en glans maar blijft ook nog eens heel erg goed zitten door de bijzondere textuur. De nieuwe look bevat drie nieuwe tinten waarvan de koraalkleurige Spiced peach en dieproze Blossom direct mijn aandacht trokken. Maar ook de purepressed blush uit die look is veelbelovend.

Sunset is een nieuwe tint uit de lentecollectie, deze "guava with gold shimmer" lijkt mij alleen wat donker maar misschien moet ik het een kans geven. Whisper staat ook nog op de verlanglijst, een peachy tint wederom met de mooie gouden shimmers maar die zal voor het najaar zijn want ook die is qua tint vergelijkbaar met Copper Wind. Misschien moet ik toch Sunset maar gaan proberen.. En dan ook maar meteen een nieuwe gloss en bronzer?

De make-up van jane iredale is verkrijgbaar bij schoonheidssalons


PS voor de liefhebbers nog even de ingrediënten van deze jane iredale purepressed blush. Aan de lijst van ingrediënten kan je duidelijk zien waarom ze bij iredale spreken van "Clean beauty". Zo min mogelijk toevoegingen maar een zuiver product dat de huid niet belast maar juist ondersteund. 



Disclaimer: ik heb het gereviewde item zelf aangekocht