maandag 12 februari 2018

Pure Altitude Gourmandise des Alpes lip balm


Jeetje de kou viel vanmorgen toch nog wel tegen brrrr, ik ging een flink stuk wandelen met de honden maar ik was eigenlijk vergeten om lippen en handen in te smeren en dat was aan het eind van de wandeling goed te merken. 

Een goede lipverzorging is met deze kou echt geen overbodige luxe en als het zonnetje schijnt is een SPF eigenlijk ook een must om de tere huid van je lippen tegen huidveroudering en verbranding door UV straling te beschermen.


De Gourmandise des Alpes van Pure Altitude is een fijne transparante balsem op oliebasis die de lippen verzorgt en beschermt tegen schadelijke factoren van buitenaf. Als je lippen al serieus beschadigd zijn dan helpen de actieve stoffen in de balsem om het herstelproces te versnellen. Wind, zon en kou krijgen zo geen kans om je lippen te beschadigen en uit te drogen. Extracten uit de robuuste Edelweiss en framboos beschermen de lippen en karitéboter en bijenwas voeden en herstellen de lippen.

Deze lippenbalsem smeert prettig en zit in een praktisch blikje met een mooie illustratie. De balsem heeft een subtiel rozig tintje maar dat valt op de lippen niet op, daar zie je slechts een subtiel glansje. Wat ik vooral fijn vind (naast de verslavend lekker frambozengeur!) is de textuur van deze lippenbalsem. Je voelt dat de lippenbalsem goed aan de lippen hecht maar zonder daarbij plakkerig of kleverig aan te voelen. Je lippen worden meteen soepel en dat trekkerige gevoel verdwijnt al na de eerste keer aanbrengen.


Bij regelmatig gebruik zie ik velletjes en kloofjes ontzettend snel verdwijnen. Al is het natuurlijk beter om regelmatig preventief te smeren (zoals ik dus eigenlijk vanmorgen voor de wandeling in de kou had moeten doen) om die pijnlijke toestanden te voorkomen.

Een fijn product om altijd bij de hand te hebben, ik smeer de lipbalm zelfs op kloofjes op mijn handen dan lijken ze ook sneller te genezen al moet ik mezelf eigenlijk ook aanleren om vaker met een handcrème te smeren.

De Gourmandise des Alpes en alle andere Pure Altitude verzorging shop je bij geselecteerde schoonheidssalons en via de officiële Pure Altitude webshop.