zondag 5 november 2017

Guerlain The Women's collection


Eind vorig jaar lanceerde Guerlain de patrimoines collectie, een collectie van Guerlain klassiekers die verpakt werden in de prachtige iconische bijenflacon. Deze zet bleek erg succesvol dus volgden er nog een aantal heerlijke Guerlain geuren. Guerlain heeft door de jaren heen talloze parfums gelanceerd en veel daarvan gaan al een flink aantal jaren mee. Samsara (1989), Champs Élysées (1996), L'Instant Guerlain (2003), L'Instant Magic(2007), Insolence (2006) en Idylle (2009).

Deze geuren blijven in het assortiment alleen maakt de oorspronkelijke flacon plaats voor de bijenflacon, een flacon die speciaal voor het parfum van keizerin Eugénie werd gecreëerd. Deze flacon wordt gesierd door 69 bijen die symbool stonden voor het keizerrijk. Deze flacon werd oorspronkelijk enkel gebruikt voor Eau Impériale maar werd later de signature flacon van het geurhuis Guerlain. Ik persoonlijk vind deze flacons prachtig, ze stralen iets nostalgisch uit maar zijn ook gewoon heel erg mooi om te zien.


Chamos Élysées is al sinds de lancering in 1996 een persoonlijke favoriet, het was één van mijn eerste parfums en er staat nog steeds een flacon op mijn toilettafel. Deze geur is een ode aan de Guerlain bouqique op de beroemde Parijse winkelstraat en uniek door de hoge concentratie aan mimosa. Zwarte bessen, amandelhout, muskus, amandelbloesem en roos zijn enkele van de geurnoten uit deze sprankelende geur. Op de een of andere manier doet deze geur mij denken aan de lente en glazen champagne... Feestelijk, sprankelend en levendig maar toch delicaat, elegant en klassiek.

L'Instant de Guerlain is ook een geur die vanaf de lancering een persoonlijke favoriet was maar die ik na een paar jaar een beetje uit het oog verloren ben, ook omdat de geur bijna nergens meer verkrijgbaar was. Nog een reden dat ik het dus geweldig vind dat Guerlain deze geuren in de bijenflacon uitbrengt. Ik kan mij zo indenken dat de productie van alle verschillende flacons kostbaar is, zeker als het liefhebbers niet heel erg massaal is. Op deze manier kunnen ze de geuren beschikbaar houden voor de trouwe fans. Heel erg fijn want niets zo frustrerend als een geur uit de handel genomen worden. Terug naar L'Instant, een zonnige geur met jasmijn, ylang-ylang, citrusvruchten, magnolia en amber.

Samsara was destijds een van de eerste houtige vrouwengeuren in de parfumerie. Door sandelhout te combineren met onder andere ylang-ylang en jasmijn ontstond een bloemige, Oosterse geur met houtachtige twist. Heel erg fijn voor liefhebbers van mooie Oosterse geuren maar ook als je niet zo van de Oosterse geuren bent is dit een prachtige geur. Ikzelf heb namelijk niet echt iets met Oosters maar Samsara is de uitzondering op deze regel .De geur draagt als een sensuele tweede huid.


Van Oosters naar bloemig, Idylle is een romantische liefdesverklaring vol witte bloemen en muskus. Fris en vrolijk door lelietje van dalen, pioenrozen, fresia en witte lelie. Vrouwelijk en sensueel door jasmijn, bulgaarse roos en witte muskus maar ook friszoet door framboos.

Rode vruchten doen het ook goed in Insolence, een poederachtige geur die gedomineerd wordt door viooltjes. Ook de poederachtige toets van Iris zorgt voor tijdloze chic, rode vrichten en oranjebloesem maken het plaatje compleet. Heel erg bijzonder aan deze geur is dat ze fris en klassiek is als een smetteloze witte blouse maar ook geraffineerd en vrouwelijk als een mooi zwart jurkje.

Als het niet poederachtig genoeg kan zijn dan is Instant Magic een geur voor jou, door Guerlain wordt Instant magic omschreven als een reis naar een droomwereld. Roos, fresia, witte muskus, kristalsteen, hout en amandel vormen samen een bijzondere geur, poederachtig, maar ook houtachtig met een vleugje bloemen.

The Women's collection shop je bij erkende verkooppunten, alle geuren zijn verkrijgbaar in een eau de parfum en eau de toilette op L'Instant Magic na, die is enkel in een eau de parfum verkrijgbaar.

Guerlain  patrimoines collectie