zondag 16 juli 2017

Houbigant Quelques Fleurs Jardins SecretIk kwam laatst tot de ontdekking dat Houbigant weer een nieuwe geur heeft gelanceerd en dat nieuws wil ik graag met je delen. De geurrijke historie van parfums Houbigant gaat terug tot 1775 en hoewel het huis dus al meer dan twee eeuwen bestaat zijn de parfums heel erg van deze tijd maar toch is er altijd een vleugje mystiek en grandeur van vervlogen tijden waarneembaar. Ik heb soms heimwee naar de tijd dat parfumeurs de tijd namen om een nieuw parfum te creƫren en niet met de trends meegingen. Houbigant is een merk dat tegemoetkomt aan mijn behoeften, de parfums die Houbigant op de markt brengt zijn stuk voor stuk eigentijds en modern maar hebben een uniek karakter.

Houbigant Quelques Fleurs Jardins Secret is een prachtige geur voor onvergetelijke momenten en de jongste geurcreatie van parfums Houbigant. Bij de eerste kennismaking had ik direct een beeld voor ogen van een bruiloft in een mooie bloementuin, een geur van pril geluk en vrouwelijke elegantie. Maar ook een geur voor een jonge moeder die een zachte geur wil die toch een uitgesproken bloemig karakter heeft, een geur die haar signatuur vormt voor vele jaren, of de vrouw die terugkijkt op haar leven en bij wie de bloemige geurnoten mooie herinneringen oproepen. Voor al deze vrouwen is Jardins Secret, een bloemige geur met een subtiele houtachtige touch.

Jardins Secrets is een ode aan een zonovergoten tuin vol prachtige bloemen die worden gesierd door glinsterende dauwdruppels op de tere bloemblaadjes. De geur opent met frisse noten van de citrusvruchten bergamot en gele mandarijn en de delicate geur van neroli. Het hart van de geur, dit zal geen verrassing zijn, bestaat uit een prachtig boeket geurige bloemen. De Hollandse roos, magnolia, narcis, jasmijn, iris, oranjebloesem en ylang-ylang zijn geen concurrenten van elkaar maar vormen samen een prachtig geheel. De basis vormt een mooie grande finale, witte amber, muskus, muskuszaadjes absolue en sandelhout zorgen voor een zachte en vrouwelijke finish.

Dit is nog het type geur dat zich bij iedere draagster anders ontwikkeld, op mijn huid komen vooral de oranjebloesem, ylang-ylang en het sandelhout naar voren. De flacon is mooi door haar eenvoud en sluit mooi aan op de vormgeving van haar oudere zusjes. Quelques Fleurs Jardins secret vormt een mooie aanvulling op de twee andere Quelques fleurs parfums van Houbigant. Deze geuren zijn verkrijgbaar bij de exclusievere parfumeriezaken en zijn het ontdekken meer dan waard.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)