woensdag 7 juni 2017

Luchtige styling en verzorging voor je haar.

Kérastase, Sebastian & Phyto Paris

Droog haar is vaak de oorzaak van agressieve omgevingsfactoren, de natuurlijke beschermlaag, de hydrolipidenfilm is beschadigd en het haar is kwetsbaar. De haarschubben staan open waardoor er nog meer vocht verloren gaat en invloeden van buitenaf je haar serieus kunnen beschadigen. Een bescherming die tevens je haar verzorgt is dan een must. Net zoals voor ons gezicht zijn er ook speciale 'dagcrèmes' voor het haar. Ze hydrateren en verzorgen en vaak beschikken ze ook nog over andere unieke eigenschappen, net als alle verschillende moisturizers die er voor het gezicht zijn.

Vooral tijdens de zomermaanden vind ik een lichte styling en verzorging erg fijn dus heb ik drie luchtige producten voor je op een rijtje gezet. Phyto Paris is al jarenlang een expert op het gebied van planten, niet gek dus dat de Phyto 7 al jaren een geliefd verzorgingsproduct is. De geconcentreerde innovatieve en efficïente formules zorgen ervoor dat de schoonheid en gezondheid van het haar al 40 jaar voorop staan bij Phyto Paris.

Sebastian werd in de jaren 70 opgericht en heeft ook al behoorlijk wat sporen achtergelaten op het gebied van haarverzorging en styling. Ook Kérastase is al sinds de jaren '60 in kapsalons te vinden en is in veel badkamers en kapsalons terug te vinden.


Phyto 7 heeft zijn naam te danken aan de 7 planten die het product zijn unieke eigenschappen bezorgen. De bijzondere combinatie van planten zorgt ervoor dat het vochtgehalte in het haar op peil blijft, het haar beschermd is en dat zonder het te verzwaren. De plantenextracten waar het om draait zijn Heemst, calendula, salie, kliskruid, wilg, soja en rozemarijn.

Het haar is glanzend, soepel en voelt lekker zacht aan. Het gebruik is simpel: na het wassen een klein pareltje verdelen over de lengten en punten van handdoek droog haar en het haar vervolgens in model brengen. De luchtige emulsie laat zich fijn over het haar verdelen en heeft een hele fijne subtiele geur.

Als je wat droger of meer onhandelbaar haar hebt dan is er ook nog de Phyto 9, een intensievere leave-in verzorging. Maar ik ben erg blij met de luchtige Phyto 7, mijn haar heeft wel verzorging nodig maar eigenlijk maar een beetje dus dan is de Phyto 7 ideaal.


Sebastian heeft al heel wat iconen op het gebied van haarverzorging en styling voortgebracht, de jongste van deze iconen is de Sublimate, een onzichtbare finishing crème. Dit product is een lichtgewicht stylingproduct dat je zelfs meerdere malen per dag aan mag brengen voor glans, definitie en anti-frizz. Het product bouwt zich niet op op je haar door de bijzondere textuur, ook al breng je het meerdere malen aan, je haar blijft soepel en fris aanvoelen.

De ultieme moisturizer binnen het assortiment van Sebastian is natuurlijk de Potion 9 (niet op de foto) een mix van 9 unieke plantenextracten die de natuurlijke haarconditie herstelt, het haar beschermt en handelbaarheid verbetert. De oranje leave-in verzorging is al jarenlang een persoonlijke favoriet. Na gebruik zit mijn haar altijd mooi in de krul en voelt lekker soepel aan.

L-R: Kérastase, Phyto Paris & Sebastian

Kérastase Soleil is een heerlijke productlijn van Kérastase, de producten bevatten UV filters en verzorgende bestanddelen die helpen de schadelijke invloeden van zon, zeewater en chloor te beperken. Het assortiment bestaat uit een shampoo, conditioner, intensief herstellend en voedend haarmasker, beschermende sprays én een heuse CC cream voor het haar.

Deze multifunctionele verzorging beschermt het haar en de kleur tegen de schadelijke effecten van de zon, het voedt en herstelt het haar dat is blootgesteld aan zon, zeewater en chloor en zorgt voor een mooie glans door de glinsterende deeltjes.

Je kan de CC cream op twee manieren gebruiken, je kan het product aanbrengen op droog of vochtig haar als je gaat zonnebaden of sporten in de buitenlucht. Je kan het product ook gebruiken als een herstellende aftersun na een dagje zon, breng de CC cream aan op het gewassen haar en laat aan de lucht drogen voor een mooie nonchalante lichte styling en verzorging. Je kan het haar daarna ook verder stylen maar ik persoonlijk laat de stylingtools liever even met rust als het zomers lekker warm is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)