vrijdag 16 september 2016

Jane Iredale Magic Mitt

Jane Iredale Magic Mitt

De huid reinigen zonder cleanser? JA dat kan met de Magic Mitt van Jane Iredale. Ik was eerst een beetje sceptisch maar ben toch de voordelen van het product gaan zien, is het ook iets voor jou?

Het gebruik van de Magic Mitt is heel simpel: houdt de magic mitt onder de warme kraan en plaats over je hand. Gebruik de mitt zoals je een washandje zou gebruiken. Als je heel veel make-up hebt gebruikt dan gebruik je eerst de ene kant om de make-up te verwijderen en daarna de andere kant om eventuele restantjes te verwijderen. Na het reinigen met de Magic mitt voelt de huid niet trekkerig aan en de Mitt gaat even lang mee als elk ander washandje.Je reinigt de Magic Mitt met warm water en handzeep totdat al het vuil van de Mitt is verdwenen, spoel schoon en hang te drogen. Dit is wel heel belangrijk want de Magic mitt is gemaakt van unieke antibacteriële vezels. Deze speciale vezels zijn dunner dan menselijk haar en eenmaal vochtig zorgen ze ervoor dat de oliën op het huidoppervlak waaraan de make-up zich hecht deze make-up laag loslaat waarna je de make-up door het oppervlak van de Mitt zo als het ware van de huid veegt. Bovendien zorgt het ietwat ruwe oppervlak van de Mitt voor een zachte exfoliërende werking en zorgt voor een gezonde huid omdat het de beschermende laag van je huid niet aantast. Iets wat de verkeerde reiniging wel eens tot gevolg zou kunnen hebben.

De Magic mitt verwijdert zelfs mascara en heavy oogmake-up. Wel laat dat flinke vlekken achter op de mitt die ik er met een handwasje niet uitkreeg dus ging de mitt even met de babykleertjes mee de wasmachine in en toen was hij weer helemaal schoon.

Ik geef toe ik moest erg wennen maar ben wel overtuigd van de werking van het product en de voordelen voor je huid. Nu ben ik er nog niet helemaal over uit of ik dit nu handiger vind dan gewoon reinigen want je slaat wel een stap over (je cleanser) maar je moet wel de Magic mitt reinigen na gebruik. Wel scheelt het een flacon reiniger in je toilettas als je op reis gaat want de Magic mitt maak je schoon met een milde zeep en die neem ik sowieso altijd mee (heb zelfs een miniflacon in mijn handtas....).Mijn huid voelt lekker fris na het reinigen en toch moet ik erg wennen aan het reinigen zonder een reiniger te gebruiken. Ik ben wel gewend om een hulpmiddel bij het reinigen te gebruiken (een speciaal wasbaar doekje van Dermalogica waarmee je je reiniger na het opschuimen van de huid afhaalt) maar dit is toch weer helemaal anders. Jane Iredale shop je bij de schoonheidsspecialiste.