woensdag 1 juli 2015

Frisse parfums voor warme dagen

Frisse parfums voor warme dagen 

Alles zit potdicht en toch is het binnen nog 25 graden, buiten staat gelukkig een zacht briesje maar in de felle zon is zelfs je arm optillen om de bladzijde van mijn boek om te slaan al een ware uitdaging. Een groot glas water of een lekker waterijsje zorgen voor instant verkoeling maar wat ook altijd een aangename bijdrage aan een fris gevoel geeft is een lekker luchtig parfum.

Nu ben ik qua parfums geen gemakkelijke, ik vind aquatisch frisse watertjes wel fijn maar ik ben veel meer een echt bloemenmeisje, maar het kan tricky zijn om een zachte bloemengeur te vinden die toch delicaat en fris overkomt.

Elk voorjaar word de parfumerie weer overspoelt met nieuwe parfums en mijn nieuwe lente/zomerfavoriet Dolce Floral Drops van Dolce & Gabbana heb je misschien al voorbij zien komen. Toch zijn er ook elke zomer weer parfums die ik uit mijn kast haal (ik verwissel per seizoen niet alleen van kleding in mijn kast maar haal ook de geuren tevoorschijn die bij het seizoen matchen) en vandaag zet ik een paar van mijn all time zomerfavorieten voor je op een rijtje.


Bvlgari Omnia Crystalline eau de parfum is zo licht als kristal en toch ben ik dol op deze licht pittige bloemengeur. Lotus en mandarijn worden op de voet gevolgd door iris en vanille heliotroop wat zorgt voor een frisse opening met een warme, maar niet verstikkende, poederachtige touch. Muskus en benzoin zorgen voor een warme vrouwelijke basis.

Dit is een hele chique en luxe geur die misschien nog het best te vergelijken is met het gevoel van een hele luxe zijden sjaal op de huid. Maar ja, het is ook niet voor niets een parfum van Bvlgari.


Nectarine Blossom and Honey van Jo Malone heeft de frisheid van wasgoed dat in de zon hangt te drogen. Zwarte bessen, perzik, nectarine, lotus, vetiver en pruim zorgen voor een parfum dat crisp en clean aanvoelt maar toch iets zwierigs heeft.

Nog een heerlijke perzikgeur is Petite Cherie van Annick Goutal. Deze zachtfruitige geur is delicaat en fris met een tikje zoet. Denk sappige peren, rijpe perzik, roos, muskus, versgemaaid gras en een beetje vanille. Een geur die mij altijd betovert en direct doet denken aan de lentezon en blootsvoets door het gras slenteren.


Nog een klassieker uit mijn parfumcollectie, Nilang van Lalique is gebaseerd op een rivier, de geur is mysterieus en voert je mee langs rivieroevers vol weelderige bloemen zonder haar frisheid daarbij te verliezen. Meloen, perzik, mandarijn, freesia, waterjasmijn en blauwe bessen geven de geur haar frisheid.

Een gourmand akkoord van praline, vanille, sandelhout, patchouli en muskus  geven de geur een onmiskenbaar zwoel en zoet karakter maar zonder haar zwaar of drukkend te maken. De meeste van mijn geliefde gourmands zijn too much op zulke warme dagen maar Nilang blijft een frisse noot houden.


Op momenten dat het iets meer glamour mag zijn is Gucci Première een fijne geur. Gucci creëerde deze geur als eerbetoon aan de ster in elke vrouw die de leading lady van haar eigen leven is. Een verfijnde compositie van bergamot, sinaasappelbloesem, witte bloemen, muskus leer en hout is verfrissend en een tikje sensueel maar bovenal op en top glamour. Iets wat je ook duidelijk terugziet aan de prachtige gouden flacon met het kenmerkende gouden Gucci paardenbitje.


Follow on Bloglovin

1 opmerking:

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)