maandag 15 september 2014

Clarins Double Serum

Clarins Double Serum 
Een serum dat bestaat uit twee fasen die pas voor het aanbrengen met elkaar in aanraking komen. Het eerste Double serum kwam uit in 1985 en zat toen nog verpakt in twee aparte flacons. Nu heb je één flacon waarin twee aparte pompsystemen zitten zodat er bij elke druk op de dop een perfecte hoeveelheid serum uit de flacon komt.

Clarins Double Serum heeft een dubbele functie, het aanvullen van het vocht en vetgehalte van de huid. Droogtelijntjes zijn mijn grootste beautyfrustratie, ik heb geen grote problemen wat mijn huid betreft maar wel is ze snel droog en trekkerig. Een droge huid heeft een tekort aan vocht of lipiden of een combinatie daarvan. Huidvetten (lipiden) houden de cellen bij elkaar die een beschermende barrière vormen die het vocht binnen houd en schadelijke stoffen buiten houd. Teveel zon, warmte, lange warme douches, centrale verwarming, airco, wind en kou kunnen ervoor zorgen dat je huid een tekort aan lipiden heeft.

Van dit serum knapt mijn huid enorm op en is vooral tijdens de wisseling van de seizoenen of na een vakantie vol zon fijn om je huid een boost te geven. Als ik dit serum gebruikt voelt mijn huid echt een stuk minder trekkerig aan.


Het serum heeft een gelachtige textuur en wordt direct door de huid geabsorbeerd. Gebruik het s'morgens en/of s'avonds na de reiniging maar voor je gebruikelijke verzorging voor een optimale werking. Zelfs op een vette huid zal luchtige dit serum prettig aanvoelen en geen verstoppingen veroorzaken. Dit serum wordt geadviseerd vanaf een leeftijd van 25 jaar.

De zuurstof zorgt voor een stralende uitstraling, de voeding zorgt voor een soepele huid, de beschermende functie is om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan en de regenererende bestanddelen zorgen ervoor dat de huid glad en stevig blijft.


Interesse in alle werkzame stoffen? Komt ie: Hyaluronzuur, kliskruidextract, bio heemstextract en extract van tamme kastanje katafray zorgen voor de hydratatie. Ze stimuleren de productie van natuurlijke hydratatiefactoren en houden het vocht in de lederhuid en opperhuid vast. Kiwi-extract, bio perilla-olie en bio macademia-olie zijn verantwoordelijk voor de voeding en verbeteren de celvoeding en verstevigen het lipidencement (de verdedigingslinie van de huid).

De extracten van zeeden, bio muskaatdruif en valkruid zorgen voor de zuurstofvoorziening. Extracten van groene thee, pimpernoot, bio quinoia en oxydendron beschermen de huid door de barrière te versterken en vrije radicalen te neutraliseren.

Dan zijn er nog plantenextracten met een regenererende werking, ze beschermen het vermogen van de opperhuid om zich te vernieuwen, versterken het huidvezelnetwerk en ze zorgen voor een verstrakkend effect aan de oppervlakte. Hiervoor maakte Clarins voor het Double serum gebruik van onder andere hopextract, bocoa schors extract, bio groene banaan extract, citroentijm, avocado en bio haversuikers.