vrijdag 21 februari 2014

Yves Saint Laurent Flower Crush palette


YSL Flower crush palette 5 colour eye shadow 

YSL zet deze lente hoog in en gaat voor kleur, ik kan slechts hopen dat de lente werkelijk ook zo kleurrijk en zonnig gaat worden als dit prachtige palette voor de ogen. Het doosje alleen al is een lust voor het oog, het sprekend roze in combinatie met het gouden patroon is très YSL.

YSL Pivoine Crush fard a paupières 5 couleurs 

Het beeldige doosje bevat 5 tinten oogschaduw:

roze shimmer
oranje met gouden shimmer
sprankelend geelgoud
oranje met shimmer
purper met shimmer.

De oogschaduws hebben een redelijke pigmentatie maar de volgende keer ga ik toch eens kijken of ze nog sprekender worden als ik een primer gebruik als basis. Nu was eigenlijk alleen de zachtoranje tint wat transparant en had wat extra laagjes nodig om goed tot zijn recht te komen. De swatches hieronder op mijn hand zijn zonder primer.

In het doosje zitten 2 applicators, aan de ene kant zit een afgerond sponsje en aan de andere kant een puntige. Ik gebruik meestal deze applicators voor het aanbrengen van de kleuren waarna ik ze vervaag met een blending brush. Het ligt er een beetje aan hoe rommelig mijn toilettafel is...als deze net is opgeruimd neem ik wel de moeite om een schoon plat penseel te pakken om de kleuren mee aan te brengen, maar meestal gebruik ik gewoon de bijgeleverde applicators. Ook omdat je dan de kleuren 'schoon' kan houden, ik gebuik voor elke kleur een eigen applicator zodat ze niet al mengen tijdens het aanbrengen.



Hieronder een stap voor stap ooglook die ik met dit palette heb gemaakt. Ik heb de stappen bewust heel beknopt omschreven omdat ik ook vind dat je er lekker mee moet spelen en experimenteren. Ik had ook geen vooropgezet plan toen ik hiermee begon, just go with the YSL flow!


De roze tint heb ik aangebracht in de binnenste ooghoek, daarna heb ik de gouden tint aangebracht onder de gehele wenkbrauw.


De sprekende oranjetint ging over het gehele ooglid tot aan de goudkleur.


Laat deze kleuren met een blending brush in elkaar overlopen


Breng de paarse tint aan op de bovenste wimperrand en de oranje op de onderste wimperrand. 


Een vleugje paars op de buitenste ooghoek en een vleugje warm oranje op het ooglid. Alles nog even mooi blenden en indien nodig de paarse eyeliner nog eens goed aanzetten. Daarna zwarte mascara en voilà!


En dit is de ooglook in combinatie met een paar andere nieuwe producten uit nieuwe lentelooks. Toen ik de kleuren uit dit palette voor het eerst zag vroeg ik me serieus af of het wel zou staan maar ik was aangenaam verrast hoe draagbaar deze levendige kleuren zijn. 


eyes: YSL Pivoine crush eye palette & Givenchy couture noir mascara 
cheeks: Clarins cream blush 01 peach
lips: Collistar twistultra shiny gloss 209 Portofino


Dit mooie palette en alle andere mooie producten uit de YSL Spring look zijn nu verkrijgbaar bij de parfumerie. 

Mijn andere favorieten uit deze look zijn de Mascara volume effet faux cils in violine ténébreuse (paarse mascara is zo onwijs mooi!), de rouge volupté lipsticks in de kleuren 32 Corail Jalouse en 33 Rose Neillia, de Gloss volupté in 19 Rose Orfèvre en de nagellak in 48 Rose scabiosa. 



Follow on Bloglovin

3 opmerkingen:

  1. Wat heb je dat mooi gedaan.
    De kleuren combinatie is super en net dat beetje roze voor een vrouwelijke lenteachtige effect.
    Heel mooi :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beautiful palette and colors, look really nice.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, zo'n prachtig palette! Ik vind de ooglook die je gemaakt hebt, ook heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)