vrijdag 5 juli 2013

Carolina Herrera 212 Summer Limited edition

Carolina Herrera 212 Summer edition


Al jaren is 212 van Carolina Herrera één van mijn favoriete geuren, clean crisp en sophisticated zo zou ik de geur omschrijven. 212 is de postcode van Mahattan, New York City, de speeltuin van de superrijke New Yorkse elite. Herrera is geboren in Caracas, Venezuela en mode is haar grote liefde, zo werkt ze in Caracas voor goede vriend Emilio Pucci en haar onberispelijke stijl maakt haar een fashion icon in de jetset. In 1980 adviseert haar vriendin en hoofdredactrice van Vogue Diana Vreeland haar om een eigen label te starten. Het label staat voor klasse en elegantie, iets waar de upper class van New York geen genoeg van kan krijgen. Ook de parfums van Hererra stralen dit uit en de nieuwe limited edition voor de zomer heeft het klassieke van 212 duidelijk in zich, maar ook een verfrissende fruitige kant.


212 Summer is een heerlijk frisse cocktail van citrusvruchten, bergamot, jasmijn, ylang ylang, framboos, amber, saffraan, warme houtsoorten en muskus. Dit type geuren is zo heerlijk fris en clean, beetje als fris gewassen beddengoed. Maar deze geur is niet alleen crisp en clean, na de opening komen de warmere noten voorzichtig tevoorschijn en laat deze geur even Herrera style zien dat sexy niet persé overdadig hoeft te zijn. Het subtiele is wat deze geur haar verleidelijke randje geeft daanaast voel ik me altijd enorm classy en zelfverzekerd door dit type geuren. Wat parfums al niet voor je kunnen doen...mocht je geen last hebben van die bijwerkingen, dan ruik je in ieder geval heerlijk! Bij mij roept deze verkwikkende geur altijd het gevoel van verkoeling en fris water op. Een duik in een koel zwembad of rennen door de sproeiers in de tuin, zalig! Kom maar op met dat zomerse weer ;)


Carolina Herrera 212 summer 2013 is een limited edition en de leuke flacon bestaat uit een koker met 2 kleinere flacons van 60 ml. Herrera summer is verkrijgbaar als 60ml voor €65,00.