Strawberry pecan salad |
Ik ben gek op salades en deze zag ik voorbijkomen tijdens een aflevering van Bitchin Kitchin met Nadia G. De recepter zijn vaak errug lekker en ik probeer ze graag zelf uit en pas ze dan aan aan mijn smaak. Deze salade is zoet, fris en toch een tikje spannend door de peper en balsamico. Dit is mijn variant. PS ik ben niet van de exacte hoeveelheden, als jij een favoriet ingredient hebt, dan mag je daar lekker royaal mee doen ;) Ik probeer ook altijd lekker eerst een recept uit voordat ik het aan anderen serveer, dan weet ik precies of ik wel/niet genoeg heb. Niets leuker dan lekker voorproeven. Deze salade is lekker met wat ciabatta en schaaltjes goede olijfolie met zeezout om in te dippen.
I Love salads and this one is from an episode of Bitchin Kitchin with Nadia G. I love that show, the recipes are easy and easy to adjust to your own taste. This salad is sweet, fresh and a little naughty due to the pepper and balsamic. Here's my recipe of this delicious salad. PS I am not about exact amounts, if you like one flavour more than the other, just toss in some more of your favorite ingredients ;) I always try a recipe before serving it at a dinner party so you can make sure you will have enough. This salad is exta jummy with some ciabatta and olie oil with sea salt to dip in.
Voor ca 4 personen
80 gram Pecannoten
1 eiwit
2 eetlepels basterdsuiker
bakplaat
bakpapier
Bakje aardbeien
Lekkere gemengde sla ca 200 gram
Voor de desssing:
Olijfolie
Gerijpte Balsamico azijn
lepel basterdsuiker
versgemalen zeezout
versgemalen zwarte peper
Als finishing touch:
Balsamico rich balsamic glaze Fig flavour. Stroperige balsamico om mee te garneren, ik heb deze bij de Sligro gehaald, misschien heeft een goed gesorteerde supermarkt ook wel een vergelijkbaar product.
Stap 1) De pecannoten moeten eerst voorzien worden van een krokant suikerlaagje. Meng hiervoor het eiwit met de suiker in een kom, doe daarna de pecannoten erbij tot ze een mooi glanzend laagje hebben. Verdeel ze over een bakplaat (voorzien van een stuk bakpapier) en laat ze 30 minuutjes in een voorverwarmde oven van 150 graden celcius garen. Let erop dat ze niet verzuipen in het eiwit anders krijg je een dikke plak.
Stap 2) Meng de ingredienten voor de dressing. Dit is heel simpel, doe alle ingredienten voor de dressing in een lege schone pot, deksel erop, schudden en voilĂ ! Een zalige home made dressing.
Stap 3) Halveer de aardbeien. Als het kleintjes zijn kan je ze ook mooi heel laten, verwijder dan alleen het kroontje. Alleen de keukenprinses mag een tiara dragen ;)
Stap 4) Meng de sla met de dressing in een grote kom of giet de dressing over de op borden verdeelde sla, wat jij fijn vind.
Stap 5) Verdeel de aardbeien en pecannoten over de sla en finish eventueel met wat balsamico glaze (ik vind dat altijd wel chic staan al was ik deze keer wat rommelig zie ik nu op de foto lol)
Serveer en Geniet!
Serves 4
80 grams pecans
1 eggwhite
2 tablespoons of brown sugar
bakery paper
strawberriesapprox 200 grams
mixed lettuce approx 200 grams
for the dressing
Olive oil
Aged Balsamic vinegar
spoon brown sugar
freshly grinded sea salt
freshly grinded black pepper
finishing touch:
Balsamico rich balsamic glaze Fig flavour. Garnishing product, I love to finish salads with this.
Step 1) first we have to give the pecans a crunchy sweet coating. Mix the eggwhite with the sugar and make sure all the pecans have a nice glazy coat. Pop them in the oven at 150 degrees celcius for approx 30 minutes. Make sure they are not drowning in the eggwhite mixture or it will become one solid rock of sugar and eggwhite. Use baking paper.
Step 2) Mix the ingredients for the dressing, this is easy, I use an empty clean jar to shake the ingredients up, done in seconds. Home made dressing could not be easier.
Step 3) Slice up the strawberries or leave them if they are small, do remove the crowns, only the kitchen princess should wear a crown ;)
Step 4) Mix the lettuce with the dressing in a bowl or drizzle the lettuce with dressing after arranging them on a plate, whatever you prefer.
Stap 5) Arrange the strawberries and pecans over the lettuce and finish with some balsamic glaze if you like. I think it looks fancy (but now I notice I was a little messy with mine lol)
Serve and enjoy!
Ah een potje olijfolie met zeezout om de ciabatta in te doppen --> ik kwijl nu al zonder nog maar aan de salade gedacht te hebben!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt heerlijk en ik ga deze lekker opslaan en maken op een zomerdag, thx!