maandag 23 november 2020

De crème de la crème voor koude dagen

 

De dag begon vandaag al goed, ik moest krabben en toen we eenmaal in de auto zaten wou hij niet starten. Het was dan ook al goed koud deze ochtend en niet alleen de accu van mijn auto, ook mijn huid begint weer een beetje in opstand te komen en het duurt zichtbaar langer voor ik 's morgens uit de kreukels ben, zeker na een onderbroken of onrustig nachtje.

Tijd om weer over te schakelen op een iets rijkere verzorging voor mijn gezicht. Aan het begin van dit jaar heb ik naar volle tevredenheid al een aantal producten uit het Intensief anti-ageing gamma van Louis Widmer gebruikt dus dat maakte de keuze wel eenvoudiger. De rijke oogomtrekcrème vond ik zo onwijs goed dat die nog eens op herhaling mocht. Voor mijn gezicht en hals gebruik ik nu overdag de Rijke dagcrème UV30 en voor de nacht de Rijke nachtcrème.

De Rijke dagcrème UV30 is een intensief verstevigende en hydraterende verzorging die als bonus de huid beschermt tegen UV straling dankzij een SPF30. Huideigen hyaluronzuur en peptiden nemen af naarmate de jaren verstrijken, daarom zie je ze vaak terug in cosmetica en dat is niet zonder reden. Hyaluronzuur is een krachtige dorstlesser voor de huid en peptiden zorgen indirect voor een stevigere huid omdat ze de aanmaak van huideigen collageen stimuleren. Collageen is er verantwoordelijk voor dat de huid elastisch en stevig is en dus dat proces heeft af en toe wel extra ondersteuning nodig.

Vaak zijn fijne lijntjes het gevolg van een tekort aan vocht, als de huid ouder wordt is het steeds minder goed in staat om het vocht in de huid op te slaan. Hyaluronzuur zorgt dus direct voor een nieuwe voorraad vocht en meer volume in de huid waardoor die fijne lijntjes minder zichtbaar zijn en de huid comfortabeler aanvoelt.

De peptide Matrixyl® 3000 zet het huideigen collageen aan het werk en vult rimpeltjes van binnenuit op. Maar ook een mix van pantenol, vitamine E, antioxidanten en ceramiden gaan hard aan het werk om de huid van binnenuit de verstevigen en haar weerbaar te maken tegen invloeden van buitenaf.

Ook tijdens de nacht zorgen deze bestanddelen ervoor dat je de volgende ochtend met een frisse huid opstaat. De rijke nachtcrème voedt, hydrateert en stimuleert de natuurlijke anti-ageing processen in de huid. De rijke nachtcrème heeft net als de dagcrème een hele aangename textuur en is licht geparfumeerd (er is ook een versie zonder parfum verkrijgbaar, heel erg slim gedaan van de firma Widmer). De nachtcrème is wel een stuk rijker dan de dagcrème maar dat zorgt voor een heerlijk comfortabel gevoel. Als je een erg droge huid hebt kan je er ook voor kiezen om die rijkere textuur ook overdag te gebruiken, hij is namelijk wel heel erg verzogend maar laat geen vettig laagje achter.

Toch tenslotte nog wat extra liefde voor de oogomtrekcrème, die is zo ontzettend fijn, het potje met royale 30ml inhoud (de meeste verzorgingsproducten voor de ogen bevatten "slechts" 15ml dus dit is dubbel winst) is niet alleen heel erg fijn als verzorging voor de oogcontour, door de hoge concentratie werkstoffen is het ook geschikt om littekens te vervagen en je mag het zelfs als masker voor het hele gezicht gebruiken als je echt even een oppepper nodig hebt. Een ware multitasker dus. Wat de komende koude maanden dan ook mogen brengen, mijn huid is er klaar voor.

Deze prettig geprijsde anti-ageing verzorging van Louis Widmer shop je via erkende verkooppunten waaronder drogist en apotheek.