donderdag 20 augustus 2020

Collistar Sensitive suncare

IMG_4230

Ikzelf kan slecht tegen teveel prikkels en ook mijn huid kan soms overgevoelig reageren. Normaal gezien kan ik probleemloos producten gebruiken die niet specifiek voor de gevoelige huid zijn, zowel qua skincare als suncare, maar elke huid kan door verschillende redenen zelfs spontaan overgevoelig reageren dus dan is het fijn dat er producten voor overgevoelige huidjes zijn. Collistar heeft een hele mooie lijn suncare producten en een deel daarvan is speciaal bestemd voor de extreem gevoelige huid en is daarom ook zeer geschikt voor kinderen. 

De sensitive lijn bestaat uit een crème voor het gezicht en lichaam met SPF30 of 50, een speciale crème voor het gezicht met SPF50 die ook zonnevlekjes en rimpels tegengaat, een handige spray met SPF50, een stick om de gevoelige zones mee te beschermen en een verkoelende en kalmerende aftersun. De lijn is vrij van de meest voorkomende allergenen om de kans op allergische of gevoelige reacties echt tot het absolute minimum te beperken. 
 
IMG_4243  
De active protection sun face cream SPF50 is een fijne bescherming voor het gezicht die met name geschikt is voor de hele gevoelige huid, ook een huid met couperose. De SPF50 beschermt tegen UVA en UVB straling en de hightech formule beschermt daarnaast ook het DNA van de huid en voorkomt zo vroegtijdige veroudering. Kwetsbare huidzones zoals het gezicht, oogcontour, hals, décolleté en borsten en de handen zijn optimaal beschermd tegen verbranding en vroegtijdige veroudering.
  IMG_4233

De handige stick is vooral favoriet bij mijn dochtertje van 4, ze smeert er al heel nauwkeurig haar jukbeenderen, puntje van haar neus, oortjes en lippen mee in. Tatoeages heeft zij uiteraard nog niet maar ook die kan je prima beschermen met deze romige stick die bestaat uit voedende plantaardige wassen, shea butter, vitamine E en beschermende zinkoxide en titanium dioxide die de schadelijke UV stralen weerkaatsen. 

 De aftersun crème in royale 250ml tube ondersteunt de zeer gevoelige huid op meerdere vlakken, de rode en geïrriteerde huid wordt direct gekalmeerd na het aanbrengen, wordt intensief gehydrateerd waardoor ze weer soepel en comfortabel aanvoelt en de huideigen beschermlaag en herstelprocessen worden gestimuleerd.
  IMG_4246

De formules zijn goed smeerbaar en laten geen zichtbaar waasje achter op de huid. De aftersun en sun face cream zijn geurloos, de stick zit een beetje geur aan maar dat komt niet door parfum dat is de geur van de shea butter die ik lichtjes kan waarnemen. De producten zijn fijn in gebruik en ook dochterlief heeft ze goedgekeurd. Regelmatig insmeren en de zon tijdens de warmste uren van de dag vermijden is en blijft natuurlijk de gouden regel maar het smeren is dankzij deze fijne producten zeker geen straf. 

Ik denk wel dat ik nog even snel de spray ga shoppen want die lijkt mij dankzij de fijne nevel erg fijn om bijvoorbeeld de haargrens te voorzien van een hoge SPF, of een kaler wordende hoofdhuid, of juist een behaard gezicht. En beweeglijke kinderen voorzie je met de spray ook in een snel gebaar van een goede bescherming. De formules uit deze lijn zijn vrij van parfum, kleurstoffen, alcohol, parabenen, chemische emulsifiers, silicone en minerale olie. Deze producten zijn verkrijgbaar bij parfumerie en via de officiële Collistar webshop.