woensdag 10 juli 2019

Geef je huid én je huidverzorging een kans


"Geef je huid een kans" het motto van hannah en deze korte maar krachtige zin vat inderdaad heel goed samen waar het Nederlandse merk voor staat. Al 40 jaar staat het merk voor innovatie en een no-nonsense aanpak voor de verzorging en vooral verbetering van je huid. Om je huid ook optimaal te laten profiteren van die kans is niet alleen een goed voedend product nodig maar moet je je huid ook goed voorbereiden zodat de verzorging de kans krijgt om zijn werk te doen. Even terug naar de basis dus.

Gedurende de dag komt je huid in aanraking met allerlei soorten vuil, tel dat op bij je make-up en zonnefilter en je snapt dat dat samen zorgt voor een laag die de werking van een verzorgend product, hoe goed ook, zal tegenhouden. Voor je je huid verzorgt met een hydraterend en voedend product is het heel belangrijk om je huid op hele milde wijze schoon te maken met een product dat wel effectief is maar die je huideigen beschermlaagje niet beschadigd.

Sinds mijn pubertijd is er gelukkig veel veranderd, vette huidjes vol onzuiverheden kunnen inmiddels met milde reinigers worden gezuiverd in plaats van de super ontvettende producten uit de jaren 80 die niet alleen je pukkeltjes maar ook meteen je huid volledig uitdroogden waardoor het probleem alleen maar erger werd. Op momenten dat mijn huid neigt naar onzuiverheden grijp ik direct naar de cleansing oil uit het hannah clear gamma, een lijn van verzorgende producten voor een gevoelige huid die last heeft van onzuiverheden. Door zacht te zijn voor je huid is deze steeds beter in staat om zichzelf te herstellen. Eigenlijk heel logisch en het werkt fantastisch, de cleansing oil gebruik ik als de P van PMS op de agenda staat en op dagen dat ik veel op locaties met airconditioning ben, op de een of andere manier ligt er dan altijd een soort vettig laagje op mijn huid.


Mijn dagelijkse voorbereidende routine bestaat uit het reinigen van de huid met de Cleansing milk. Laat ik vooral even vooropstellen dat dit best even een stap voor mij was, hoewel ik al jaren met veel succes de schuimende reinigers links laat liggen was dit voor mij de eerste reinigende melk waarbij ik mij goed voelde. De intensief reinigende milk is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid en laat zich heel goed met water vermengen dus op die manier kan ik mijzelf 's morgens toch trakteren op die broodnodige ijskoude plens water in mijn gezicht. Geen ontvettende schuimende middelen maar wel een romig product dat je met water moet verwijderen, dat is echt the best of both worlds!

De Cleansing milk bevat onder andere castorolie en avocado olie, extracten van komkommer, waterlinde en kamille. Een hele fijne mix van kalmerende en diep reinigende bestanddelen. Zo is castorolie niet alleen rijk aan vitamine E maar ook aan voedende omega 9 vetzuren. De ideale verzorgende eerste stap van het verzorgingsritueel, mijn huid voelt echt schoon aan en ook 's avonds als er veel meer vuiligheid weg te poetsen is voelt mijn huid lekker fris na het reinigen met de milk.


Na het reinigen volgt de voorbereidende stap, met de Sensitive skin lotion of Vitamin complex voorzie je je huid van een dosis werkzame stoffen en is je huid beter in staat de verzorging op de nemen waardoor die ook nog eens zuiniger in gebruik is. Dat noem ik nog eens een win-win situatie.

De Sensitive skin lotion gebruik ik bij voorkeur 's avonds en op momenten dat mijn huid wat overgevoelig reageert, de lotion heeft een kalmerende werking, verfijnt de poriën verhoogt de weerstand van de huid. Ook is deze lotion zeer geschikt als oogkompres als je vermoeide of opgezwollen ogen hebt, ook wallen en kringen frissen op na een oogkompres met deze kalmerende en verfrissende lotion. Ik gebruik het liefst wasbare removerpads, die pluizen niet zo in vergelijking tot wegwerp exemplaren en zijn ook nog eens heel erg duurzaam want ze gaan in een speciaal netje met de handdoeken mee in de wasmachine.

Dat deze lotion echt ontzettend mild en kalmerend is heb ik de afgelopen dagen mogen ondervinden, zelfs minerale foundation is niet eeuwig houdbaar en ik had een beetje een hevige allergische reactie op een poederfoundation die ik helaas ook rond de oogcontour had aangebracht... Normaal kan dit prima maar nu was het blijkbaar een heel slecht idee... Het kalmerende effect van de lotion is te danken aan aloë Vera, hamamelis, komkommer en wondermiddel castorolie. De jeuk nam direct af bij gebruik en nu na een paar dagen intensief behandelen in combinatie met de Cell recovery cream is het ergste gelukkig voorbij maar het was echt even afzien... Nu heb ik wel meteen met eigen ogen gezien hoe goed de Cell recovery een eczeemhuid herstelt, geluk bij een ongeluk.

Na het opstaan verfris ik mijn huid graag met het Vitamin Complex. Deze spray met vochtherstellende werking is een vitaminebommetje voor de huid en zorgt ervoor dat je verzorging beter wordt opgenomen zodat je er minder van hoeft te gebruiken. De matterende finish is een fijne extra als je tussendoor je gezicht even wil verfrissen of als je je make-up wilt fixeren.

Na het gebruik van de Cleansing milk en Vitamin complex of Sensitive skin lotion voelt mijn huid heerlijk fris en comfortabel aan en is mijn huid helemaal klaar voor de hydraterende en herstellende verzorging. Als je twijfelt welk product voor jou geschikt is, maak dan even een afspraak bij een hannah huidcoach voor een huidmeting. Dit duurt nog geen half uur en deze schoonheidsspecialiste kan door de meting precies zien wat je huid nodig heeft zodat ze samen met jou een perfect passend stappenplan kan samenstellen dat voldoet aan jouw wensen én die van je huid. Hannah shop je via de webshop en bij de erkende hannah huidcoach bij jou in de buurt.


PS Dit zijn trouwens de 50ml pompflacon verpakkingen, deze drie producten zijn er ook in 200ml pompflacons.