donderdag 22 november 2018

Autumn serums


Als de dagen korter en kouder worden kan de huid nog wel eens opstandig reageren, je kan natuurlijk meteen je hele skincare routine overhoop gooien maar vaak wordt de huid daar niet rustiger van. Ik smeer de potjes en flesjes die ik heb staan dan leeg maar voeg een serum toe aan mijn routine om de problemen aan te pakken.

Er zijn enorm veel serums, elk met een andere textuur en werking. Ik zet een paar fijne exemplaren voor je op een rijtje. Het verschilt natuurlijk per persoon en per huidconditie welk serum je het nodig hebt. Ik heb er graag meerdere op voorraad zodat ik elke huidcrisis direct kan aanpakken, maar dat is een beetje hetzelfde als de inhoud van mijn handtas, ik ben graag overal op voorbereid zodat ik met veel te veel onnodig spul rondsjouw.. Hetzelfde gaat een beetje op voor mijn beautystash, ik geef toe dat het een beetje problematisch is ook al probeer ik het basic te houden.

Kijk goed naar wat je huid nodig hebt, laat je goed adviseren en check eventueel de ingrediëntenlijst als je huid de neiging heeft gevoelig te reageren op bepaalde werkstoffen. In een serum zijn de concentraties werkstoffen hoger dan in gewone verzorging dus altijd even goed opletten.


Het Clarins Hydra-Essentiel anti-soif serum is al jaren een vaste hulp bij het op peil houden van de vochtbalans van mijn huid. Ook dit is een twee-fasen serum (dus even schudden voor gebruik). Deze iconische bestseller gebruik ik al zeker 15 jaar en elk jaar helpt dit serum mijn gezicht in de strijd tegen uitdroging. Zodra mijn gezicht begint te kriebelen (vooral mijn voorhoofd) gaat er een pompje serum anti-soif op de gekwelde zone en als ik dat braaf tweemaal daags doe dan is mijn huid weer tevreden en gekalmeerd. Ook de droogtelijntjes op mijn voorhoofd zijn direct minder diep dus ik zie er meteen een stuk relaxter uit, altijd mooi meegenomen.

Babor Skinnovage Calming Bi-phase serum is net als het Clarins Serum anti-soif een serum dat bestaat uit twee verschillende vloeistoffen, door de flacon te schudden voor het aanbrengen meng je deze stoffen zodat je huid profiteert van alle werkstoffen. Panthenol en allantoïne kalmeren de huid en de plantaardige lipiden van jojoba-olie en fytosqualan helpen de huid bij het herstellen van de barrière. Extracten van komkommer, groente thee, grapefruit en duindoorn kalmeren en vertroetelen de huid.

Liever natuurcosmetica? Het Orange blossom energizer serum van Annemarie Börlind is ook een product wat een trouwe fanbase heeft en niet zonder reden. Het serum op basis van jojoba en macadamia olie bevat extracten van sinaasappel en sinaasappelbloesem voor een energieboost. Daarnaast versterkt het serum de huidbarrière van de huid zodat ze krachtiger en minder gevoelig is.

Alleen van de geur van dit serum krijg ik al direct meer energie, ik ben het merk een beetje uit het oog verloren maar het serum blijf ik trouw, het is gewoon waanzinnig goed en het duurzame gedachtengoed van het merk is natuurlijk een heel groot pluspunt.


Dan nog twee serieuze krachtpatsers, elk op een eigen manier. Decléor is een salonmerk dat haar kracht uit essentiële oliën haalt en Annayaké maakt gebruik van eeuwenoude oude Japanse wijsheden en de meest geavanceerde Japanse technologie op het gebied van huidverzorging.

De concentraten van Annayaké zijn ultra geconcentreerde formules die zich aanpassen aan alle schoonheidsrituelen zodat je zelf bepaald waar extra aandacht aan besteed wordt. Het regenererend nachtconcentraat stimuleert de celvernieuwing die dankzij Japanse ceder een flinke boost krijgt. Dit concentraat helpt de opperhuid op twee manieren, de barrièrefunctie wordt versterkt en het zelfherstellende vermogen van de huid verbert elke keer nadat het serum is aangebracht. De concentraten van Annayaké mag je niet solo gebruiken maar je mengt 2 à 3 druppels met je gebruikelijke verzorging of Annayaké masker.


Decléor serums zijn 100% natuurlijk en dankzij de aromatherapeutische basis een verwennerij voor je gehele welzijn. Extracten van de iris in combinatie met essentiële olie van wierook en geranium en absolue van jasmijn voeden de huid, strijken rimpeltjes glad en laten de huid weer soepel en comfortabel aanvoelen. Dit pure olieserum bevat enkel de bestanddelen die nodig zijn om je huid te verstevigen. Omdat het een olie is wordt dit serum snel en vlot door de huid opgenomen, het lijkt bijna in de huid te smelten en zorgt voor een heel erg comfortabel gevoel.

Ik moet altijd even wennen aan de geur van Decléor producten, als je geen essentiële oliën gewend bent kan de geur je wel even overweldigen maar na een paar dagen merk ik dat al niet meer. Nu zijn er bepaalde geuren waar ik echt niet zo goed tegen kan maar dat is een kwestie van etiketjes lezen.


Dit waren een aantal van de enorme hoeveelheid serums die er in parfumerie en salon verkrijgbaar zijn. Elk cosmeticamerk heeft wel één of meerdere serums in het assortiment dus het kan even zoeken zijn naar jouw perfecte match. Ook ik heb met het ene serum meer succes dan met het andere maar deze serums vind ik stuk voor stuk erg fijn. Ik denk dat ik hiermee de koude maanden wel door ga komen denk je ook niet? Deze serums shop je bij schoonheidsinstituten en parfumeriezaken zoals  Planet Parfum.