vrijdag 12 oktober 2018

Jane iredale Purepressed blush Clearly pink


Blushers zijn mijn guilty pleasures wat make-up betreft, een mooie blush kan ik maar moeilijk weerstaan en toen ik laatst aan het shoppen was voor een nieuwe foundation van iredale werd ik serieus afgeleid door de blushers. Om een lang verhaal kort te maken, ik ging weg zonder foundation maar mét een blush en nog een aantal tinten op de verlanglijst. 


Bij jane iredale wordt gewerkt met minerale make-up, dat wil zeggen dat de make-up bestaat uit minerale stoffen zoals mica, titaandioxide, zinkoxide, talk, ijzeroxide en bismuthoxychloride. Voordeel van make-up die titaandioxide en zinkoxide bevatten is dat ze ook een licht beschermend effect hebben tegen UV straling. Ik gebruik opzettelijk de term licht omdat een laagje poedermake-up natuurlijk nooit een hoge SPF vervangt tijdens blootstelling aan de felle (zomer)zon. Maar voor de seizoenen waarin we wat verder van de zon af zitten voldoet het voor mijn makkelijk bruinende huid. 


Mineralen zijn ook minder bederfelijk dan cosmeticaproducten op waterbasis waardoor minder conserveringsmiddelen nodig zijn, dus minder bestanddelen die de huid kunnen irriteren. Ikzelf heb een vrij makkelijke huid maar toch heb ik wel eens last van een reactie dus ik ben altijd voorzichtig en lees altijd de etiketten van cosmetica. 

Naast mica, titanium dioxide en ijzeroxiden bevat deze blusher voedende extracten uit dennenbast, extract uit granaatappel en dimethicone (olie op basis van siliconen met hydraterende werking). 


Terug naar de blusher zelf, ik had 4 tinten in het vizier, de glinsterende Whisper, de matte koraalkleurige Copper wind, oudroze met glinsterende finish Cotton Candy en de koele Clearly Pink.
Clearly pink lag het minst in mijn comfort zone dus dat werd meteen een experiment. Ik denk wel dat ik momenteel nog een net te zonnig tintje heb voor deze kleur en dat hij net wat mooier staat op een iets bleker snoetje maar over een paar weken is het zomerse zongebruinde tintje toch weer verdwenen.


Wat direct opvalt is de pigmentatie van deze blush, die is echt heavy dus luchtig aanbrengen is echt een must anders is het effect too much. Het is sowieso aan te bevelen om in dunne laagjes te werken als je met minerale make-up aan de slag gaat. De mineralen laten zich heel erg mooi opbouwen dus werk met lichte hand en klop je penselen goed af voor je ze aanbrengt op de huid.

Mijn favoriete blushpenseel is de Dome Brush van jane iredale, toen ik hem kocht deed het afrekenen wel even pijn maar inmiddels heb ik er al ruim 3,5 jaar enorm veel plezier van. Een goed penseel verdient zichzelf terug als je er lief voor bent. Ik reinig ze regelmatig met de speciale shampoo van jane iredale waarna ze weer superzacht en glanzend zijn.


Hieronder zie je de blush op een basis van de amazing base foundation (de golden glow heel lichtjes aangebracht want die was na de Italiaanse zon ook net even te licht, ik moet even een tint donkerder shoppen zodat ik ze weer kan mengen). De tint is nu ook een tikje te koel voor mijn huid vind ik persoonlijk maar over een paar weken is dat zongebruinde weg en is hij perfect.

Jane iredale make-up staat voor een make-up waarbij je camoufleert waar je niet blij mee bent en accentueert waar je wel tevreden over bent maar altijd met een naturel resultaat. Wat je dus op deze foto niet ziet zijn mijn pigmentvlekken die door de zomerzon tevoorschijn komen (zelfs factor 50 helpt niet maar ik weiger om onder een parasol te zitten, ik speel veel liever met mijn peuterdiva in de zon, dan maar wat vlekken). Maar over die foundation binnenkort meer.


De benadering van het merk spreekt mij ook heel erg aan, Jane Iredale was werkzaam in de filmindustrie en zag hoe frustrerend het was dat de make-up die huidproblemen verdoezelde deze problemen alleen maar erger maakte. Toen ze het idee kreeg om een make-up te ontwikkelen die de huid mooier zou maken tijdens en na het dragen begon haar succesverhaal. Haar eerste product dat ze in 1994 ontwikkelde (de amazing base) is nog altijd verkrijgbaar en nog altijd een bestseller. De formuleringen zijn zo zuiver mogelijk om de huid zo min mogelijk te belasten en verzorgen zelfs dankzij voedende bestanddelen. 

Alle iredale verkooppunten vind je via de website van Hélène V, de dame achter deze firma is trouwens al net zo inspirerend als het merk dat zij in België en Nederland groot heeft gemaakt. Ik juich het alleen maar toe dat het merk steeds bekender wordt want als ik een vrouw of meisje met een probleemhuid zie zou ik het liefst mijn make-up tasje tevoorschijn halen. Nu is dat misschien een beetje te straight forward dus doe ik het op deze digitale wijze, try it and you will love it! Ik ga nog even op pad voor die andere tint foundation en nu maar hopen dat ik niet weer met een blusher thuiskom.... sommige dingen zijn moeilijk af te leren...