donderdag 26 november 2015

Springtime memories

Springtime memories 

Warme zwoele parfums die je het gevoel geven van een comfortabele warme luxe sjaal en mooi aansluiten bij de gouden tinten van de vallende bladeren hebben tijdens de herfst mijn voorkeur maar soms heb ik heimwee naar de hitte van de zomerzon en de frisgroene kleuren van de lente. Het duurt nog eventjes voor het zover is dus geef ik zo nu en dan toe aan mijn verlangens door een geur te gebruiken die ik anders vooral tijdens de lente zou dragen. 

Drie heerlijke bloemige parfums die bij mij dat zalige lentegevoel oproepen zijn Aire van Loewe, One Love van Scherrer en L'eau de Chloé


L'eau de Chloé is de meest 'groene' variatie op het heerlijke poederachtige bloemenparfum van Chloé. Een lichte chypre die doet denken aan de zomer of een frisse lentebries op een mooie dag.

De geur is een luchtige compositie van citrusvrichten, rozenblaadjes, rozenwater, viooltjes, perzik, muskus, magnolia, cederhout, amber, eikenmos, freesia, lelietje van dalen en patchouli. In één woord heerlijk en totally Chloé!


Aire van Loewe heeft al drie decennia in parfumland overleeft en terecht, deze groene geur is een feest voor liefhebbers van klassieke chypre geuren en deze is luchtig en toch blijft de geur minstens de hele dag op de huid hangen. Citrusvruchten, groene geurnoten, perzik, basilicum, jasmijn, neroli, ylang-ylang, bergamot, petitgrain, anjer, iris, amber, wierook, lelietje van dalen, jasmijn, roos, sandelhout, muskus, eikenmos, vetiver, vanille en ceder (pfew even ademhalen) vormen de complexe compositie van deze geur en dat ruik je.

Aire Loewe is uniek in zijn soort want een groene geur die tegelijkertijd poederachtig en warm is dat kom je nog zelden tegen. Aire Loewe is als een prachtige witte of pastelkleurige pashmina, warm maar toch delicaat en fris.


Iets heel anders dan de legendarische Nuits Indiennes (kenners weten wat ik bedoel, die geur was echt wauw!) maar nog altijd in bezit van de typische Jean Louis Scherrer je ne sais quoi. One Love is dit jaar gelanceerd en is geïnspireerd door Parijse vrouwen die een natuurlijke elegantie en sensualiteit uitstraling.

De warme compositie laat een elegant en poederig geurspoor achter op de huid dat een typische vintage touch heeft. Bergamot, citroen, viooltjes, mimosa, saffraan, iris, magolia, houtsoorten, vetiver, eikenmos en ambrettezaadjes vormen samen deze bijzondere geur. Deze geur heeft iets heel erg vertrouwds over zich en doet een beetje denken aan de geur van een exclusieve maar kleine parfumeriezaak. Een combinatie van verschillende facetten waaronder sensueel, chic, fris en toch ook elegant en vrouwelijk.

Kortom drie prachtige parfums die ik vooral in de lente draag maar eigenlijk het hele jaar door heerlijk zijn om te dragen en van te genieten.


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)