zondag 25 oktober 2015

Maternal bodycare from Clarins

Maternal bodycare from Clarins 

Zwanger zijn is volgens Clarins letterlijk en figuurlijk een van de mooiste periodes uit een vrouwenleven, hoewel deze tijd ook berucht is vanwege de vele beautykwaaltjes mag de befaamde zwangerschapsgloed en de bijkomende beautyvoordelen niet onderschat worden. Door de stevige doorbloeding groeien haar en nagels een stuk sneller, dames met futloos haar hebben ineens een weelderige bos haar en hoewel onzuiverheden ook kunnen opduiken tijdens de zwangerschap zorgt de activiteit in je lichaam voor een gezonde gloed op het gezicht.

Clarins snapt ook dat er zich een aantal beautyprobleempjes kunnen voordoen en hiervoor hebben ze dan ook een aantal hele fijne oplossingen bedacht. Plantenextracten en oliën zorgen ervoor dat je huid zacht en soepel blijft, of je nu 8 of 37 weken zwanger bent. Maar daar stopt het niet, informeer bij je Clarins verkooppunt ook zeker eens naar de leuke gids met weetjes en tips voor tijdens de zwangerschap, een unieke manier van Clarins om te laten zien hoe betrokken ze zijn bij hun gebruiksters, net als de Club Clarins*.

Ik wil je graag kennis laten maken met mijn favorieten al was de eerste een product waar ik al heel lang een betekenisvolle relatie mee heb. De Huile tonic heeft mijn lijf al diverse malen bijgestaan tijdens afslankpogingen en ik heb toch echt het idee dat mijn huid daardoor strakker is gebleven dan wanneer ik het product niet had gebruikt. De Huile tonic is een rijke olie die je aanbrengt op een vochtige huid. Het allerbeste resultaat bereik je als je je lichaam daarna trakteert op een frisse wisseldouche. Nu moet ik toegeven dat ik niet elke keer als ik de olie gebruik dapper genoeg ben om dit ook daadwerkelijk te doen maar het zorgt wel voor een tintelfrisse huid.


Munt, rozemarijn en geranium versterken en stimuleren de huid, hazelnootolie zorgt voor een optimale vochtbalans en voedt de huid. Deze olie versterkt en verstevigt het huidweefsel en de elasticiteit van de huid, hierdoor kan je je huid enigzins op de gevreesde striae (die paarse strepen die tevoorschijn komen als je huid ineens enorm moet oprekken) voorbereiden. Ik ben nu druk aan het smeren met de Huile tonic op mijn buik en borsten maar als er toch striae verschijnt zal ik dat de olie zeker niet kwalijk nemen, ik ben nu bijna 6 maanden in verwachting en ik schrik er zelf van hoe snel die buik momenteel groeit.... Ik kan me voorstellen dat het je huid op een bepaald moment even te dol word.

Hopelijk beperk ik de schade een beetje door mijn huid zo te vertroetelen, groot bijkomend voordeel is dat mijn soms jeukende huid (nog een gevolg van het oprekken van de huid) direct word gekalmeerd door de voedende en hydraterende werking van deze weldadige olie. De olie laat na het douchen een beschermend laagje achter waardoor je huid ook beter bestand is tegen de gure kou of de uitdrogende werking van de verwarming.

Hoewel onze huid van nature wel wat kan hebben staat ze tijdens zwangerschap, pubertijd en gewichtstoename (spiertoename behoort hier ook toe, veel bodybuilders hebben last van striae) behoorlijk onder druk en kan knappen als ze in een korte tijd teveel moet uitrekken.


Een tweede optie in de strijd tegen striae is de Stretch mark control cream, een rijke creme die opkomende striae tot een minimum beperkt door het collageen te beschermen en door de elasticiteit van de huid te vergroten. Daarnaast zal het bestaande verkleuringen als gevolg van striae verminderen. De volle creme smeert lekker uit en zorgt er direct voor dat de strakgetrokken huid (dit voelt best onprettig) wat comfortabeler aanvoelt. De extracten van bessen hebben kalmerende en herstellende eigenschappen waardoor zelfs de meest trekkerige huid een stuk prettiger aan zal voelen. Ik wissel deze crème af met de Huile tonic om mijn huid elastisch te houden en het kriebelende droge gevoel een stap voor te zijn.

Een probleem van hele andere orde zijn de zware vermoeide benen die veroorzaakt kunnen worden door een staand beroep, een drukke dag shoppen of zwanger zijn. Ik slaap al met extra kussens onder het voeteneinde van mijn matras (het bloed stroomt gemakkelijk naar beneden maar de weg terug is tijdens de zwangerschap wat moeizamer, door met je voeten wat omhoog te slapen laat je de zwaartekracht de circulatie een handje helpen), probeer zo vaak als ik durf een wisseldouche te nemen en wandel nog dagelijks flink met de hondjes.


De Lait jambes lourdes of Energizing emulsion bevat onder andere kamille, basilicum en salie die de benen ontspannen en verkwikken. De vochtbalans van de huid word behouden zodat je benen lekker zacht en soepel aanvoelen terwijl oliën ervoor zorgen dat het zware gevoel in je benen word verlicht. Een mix van essentiële oliën van onder andere arnica, toverhazelaar, paardenkastanje en geranium zorgen ervoor dat de benen comfortabeler aanvoelen en helpen bij de afvoer van vocht uit de vochtophopingen die het drukkende vermoeide gevoel veroorzaken.

Masseer deze milk in vanaf je enkels tot je bovenbenen (altijd met een beweging naar boven toe) en ga daarna indien mogelijk even met je benen omhoog liggen voor een momentje rust. Hoewel de milk vrij vol is masseert hij toch lekker in op de huid, besteed extra aandacht aan de pijnlijke plekken en als de huid rood kleurt hoef je je geen zorgen te maken, je hebt daarmee het bewijs dat je de circulatie even een boost hebt gegeven.


* De Club Clarins is een online ruimte waar je vragen kan stellen aan Clarins en je mening kan geven over een product. Clarins vind het belangrijk wat de gebruiksters van de producten vinden en via deze weg kan je eenvoudig je feedback achterlaten. Clarins is verkrijgbaar bij parfumerie en schoonheidssalons.


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)