donderdag 8 oktober 2015

Fall favorites for men: Azzaro & Loewe

Fall favorites for men: Azzaro & Loewe 

De luchtige citrusachtige zomergeuren mogen wat mij betreft weer plaatsmaken voor het grove geschut, mijn parfums worden weer een tikje zwaarder als de herfst begint en manlief zijn parfumgarderobe krijgt ook een update.

Zomergeuren gaan terug in de kast en de volle houtachtige geuren maken weer een comeback. Twee nieuwe aanwinsten op zijn plankje zijn een klassieker en een relatief nieuwe herengeur.


Azzaro pour homme zag het levenslicht in 1978 en is nog altijd een zeer gewaardeerde herengeur. onlangs zette Azzaro de geur weer even in de spotlights met een nieuwe campagne en een nieuw gezicht: de immer zwoel/ondeugend kijkende Ian Somerhalder.

Azzaro pour homme is een typische fougère (afgeleid van het parfum Fougère Royale uit 1882, de herengeur van Houbigant en tevens de eerste fougère geur, wat de geuren omschrijft die doen denken aan een bos vol mos en varens meestal op basis van lavendel en eikenmos).



Azzaro pour homme is een stevige compositie van iris, lavendel, salie, basilicum, anijs, bergamot, citroen, sandelhout, peper, patchouli, vetiver, cederhout, cardemom, leer, tonkaboon, amber, muskus en eikenmos. De geur opent zowel fris als mannelijk en ik vind hem heerlijk, ook aan het eind van de dag is deze geur nog goed waarneembaar bij manlief en dan is hij zelfs nog lekkerder. Deze flacon is trouwens navulbaar wat scheelt in de portemonnee en de vuilnisbak.

Het is een stevige geur met een vleugje nostalgie, het type geuren waar ik zo van houd, ook qua damesgeuren ben ik weer flink de geuren uit de vorige eeuw aan het ontdekken en deze staat naast Chanel Egoïste en Guerlain Habit Rouge in mijn retro herengeuren top 3.


Loewe Cedro is een nieuwe geur van de Spaanse firma Loewe en deze krachtige houtachtige geur verdient wat mij betreft al een dikke pluim voor de verpakking. Je schuift de geur uit de luxe doos en ook op de flacon zitten echte houden details. Ook de geur zelf is geïnspireerd op hout, de geur is sophisticated maar hout is ook een natuurlijk en ruw materiaal.

Ook de geur balanceert tussen classy en robuust door de geurnoten van lavendel, mandarijn, cederhout, nootmuskaat, roze peper en benzoine hars. Solo Loewe Cedro is een bijzonder lekkere herengeur in een prachtige flacon.

Heb jij nog aanraders voor lekkere herfstige herengeuren?


Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Mooi mooi mooi, klinkt goed, Solo Loewe ken ik helemaal, ben benieuwd of ze die hier hebben. Wat zien ze er mooi uit. Ik kan de Dior Homme aanraden, die heb ik vorige week voor mijzelf gekocht, zoooooo lekker, heb niks anders op gehad sinds. Xo

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)