zaterdag 12 september 2015

Striae away!

Striae away!

Over Striae gaan zoveel verhalen rond dat het lastig te volgen is wat nou wel en niet klopt. Ik ga heel eerlijk zijn, ikzelf heb het geluk gehad dat striae mij in de pubertijd bespaard is gebleven en ook tijdens gewichtsafname (en toename zucht...) had ik er niet echt heel erg last van. Op mijn lovehandles staan lichte huidkleurige streepjes maar daar moet je echt met je neus bovenop zitten om ze goed te kunnen zien.

De soms donkerpaarse (vooral niet gaan googelen als je zwanger bent...) striemen ontstaan omdat je huid sneller oprekt dan ze eigenlijk aankan met scheurtjes in het weefsel als gevolg. Iets waar je tijdens periodes van intensieve groei nou eenmaal niet echt iets aan kan doen (nou vooruit, veel water en zorgen voor voldoende bouwstoffen voor je huid dus sla maar gerust bergen (rood) fruit en avocado's in).

Nu ik zwanger ben begin ik toch wel een beetje nerveus te worden, ik ben in 4 maanden al 10 kilo aangekomen en vrees dat ik er eerdaags toch aan zal moeten geloven. Critici beweren dat je striae simpelweg niet kan voorkomen, hoe hard je ook smeert maar ik ga toch een poging wagen, ik denk dat het sowieso een goede gewoonte is om je huid goed te verzorgen, zeker tijdens hormonaal kwetsbare periodes als de pubertijd en een zwangerschap. Ik shop mezelf nu suf aan producten die beloven striae buiten de deur te houden, hier alvast een eerste selectie.


Comfort zone's elasticizing body oil is een hulpmiddel bij een verslapte huid waarop striemen te zien zijn maar waarom wachten tot ze verschijnen? Deze olie helpt ook om een nog strakke huid strak te houden tijdens een afslankpoging of zwangerschap (al moet je geen wonderen verwachten want als die buik begint te groeien....). Tijdens al mijn dieetpogingen zorgde ik ervoor dat ik mijn lijf goed insmeerde met verstevigende crèmes om mijn huid een beetje te ondersteunen tijdens het krimpen.en zo hoopte ik altijd te voorkomen dat er teveel los vel overbleef na een vermageringskuur. Tot nu toe ben ik daar altijd goed in geslaagd dus sinds het begin van de zwangerschap smeer ik met de elasticizing body oil om mijn huid goed voor te bereiden op wat komen gaat.

Deze olie is veilig tijdens de zwangerschap maar mag ook al gebruikt worden op de babyhuid, niet dat versteviging daar nodig is maar de hydraterende verzorgende werking van deze olie is een bonus als je je baby een kalmerende massage geeft. Nooit geweten maar je kan zelfs een cursus babymassage volgen...Er gaat een wereld van informatie voor mij open...

Biologische tamanu olie, zoete amandelolie en vitamine E voorzien de huid van de nodige voeding, hebben een ontstekingsremmende en herstellen de huid en beschermen tegen oxidatieve schade. De olie verdeelt lekker over de huid en geurt subtiel naar amandel maar is niet overheersend zoet, de geur heeft iets geruststellends over zich. Comfort zone is verkrijgbaar bij schoonheidsspecialisten en via de officiële http://www.comfortzone.nl/Comfort zone webshop. Dit Italiaanse merk blijft indruk op mij maken met hun doeltreffende en zuivere formules.

Bio-Oil, ik had er al dikwijls van gehoord maar mij kennende wantrouw ik producten die nogal een hype zijn. Nu je niet overal meer Bio-Oil uitingen voorbij ziet komen vond ik het tijd om toch eens te gaan kijken of het product de cultstatus ook waarmaakt. Bio-Oil is een verzorgende olie die onder andere is samengesteld uit lavendelolie, calendula olie, rozemarijnolie en kamillebloemolie daarnaast zorgen vitamine A en E voor de nodige dosis antioxidanten en herstellende eigenschappen.

Als je eenmaal huidstriemen hebt is het onmogelijk om ze helemaal te laten verdwijnen, wel kan je ze laten vervagen, ook de formule van Bio-oil draagt bij aan het zichtbaar verminderen van de aanblik van de huidstriemen. Masseer de olie tweemaal daags met een ronddraaiende beweging aan op de striemen voor minimaal 3 maanden. Als je zwanger bent begin je vanaf het tweede trimester dagelijks met het aanbrengen van de olie op risocozones zoals buik, borsten, heupen, lage rug billen en dijen (ik heb een literflacon nodig denk ik....) Bio-Oil is verkrijgbaar in een handige 60ml flacon en een duurzame 125ml flacon. De olie smeert erg fijn en heeft een milde iet storende geur. Overigens is Bio-Oil nog voor heel veel andere beauty doeleinden geschikt, check zeker eens de website voor alle tips en tricks.


Remescar was mij tot voor kort nog volkomen onbekend, dit hulpmiddel in de strijd tegen striae komt in stickvorm en de geurloze stick die zich makkelijk over de huid laat verdelen voorkomt en behandelt alle striemen. Het belooft striekem op buik, heupen en benen binnen 28 dagen 50% minder zichtbaar te maken.

De silliconen in de stick leggen een dun laagje op de huid die de huid bedekt, beschermt en de ontsteking vermindert. De voedende en herstellende bestanddelen verzorgen de huid en ondersteunen het genezingsproces van nieuwe en oude littekens. Denk dus ook aan brandwonden, postoperatieve_ en acnélittekens.Het littekenweefsel moet schoon, droog en dichtgegroeid zijn als je de behandeling met remescar start. Breng het product zachtjes op de huid aan en herhaal dit gedurende 2 à 3 maanden tweemaal daags. Remescar is verkrijgbaar bij apotheek en via de officiële webshop.

Er is dus voldoende verkrijgbaar op het gebied van striae maar het aller allerbelangrijkste is toch wel om naast het langdurig smeren (begin op tijd en smeer echt minstens eenmaal daags) te letten op voldoende beweging en natuurlijk een voeding vol vitamientjes die je huid van binnenuit ondersteunt.

Ik heb het geluk dat ik niet continu de behoefte heb om bakken roomijs leeg te lepelen of big mac's te verorberen maar ik ben toch in de eerste 20 weken al 9 kilo aangekomen ondanks mijn relatief gezonde eetpatroon. Alles wat er niet aankomt hoeft er niet af maar het gaat sneller dan ik had verwacht. Ik ga zo nog een stuk wandelen en blijf dapper smeren, ben erg nieuwsgierig wat het oplevert. Ach en als het tevergeefs is zal kleine Calimero (zo noemen we het kleintje zolang we nog niet weten of het een jongetje of meisje is) het allemaal waard zijn.


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)