vrijdag 28 augustus 2015

Dolce & Gabbana Light blue limited editions 2015

Dolce & Gabbana Light blue limited editions 2015

Ik ben zooooo verslaafd aan de zomergeuren van Dolce & Gabbana's Light blue, het origineel is al jaren een persoonlijk favoriet en met de zomerse limited editions geeft het Italiaanse designerduo steeds weer een nieuwe twist aan de iconische geur.

De originele Light blue voelt als een koele bries of frisse duik in een hemelsblauwe lagune op een snikhete dag, de limited editons worden elk jaar rond een speciale bestemming gecreërd en dat levert hele fijne geuren op. Vorig jaar waren de geuren wat warmer en voller dan het origineel, dit jaar zijn ze een tikje fruitiger.

De edities van 2015 moeten de warmte en vreugde van de zomer weergeven en in beide geuren zit ook duidelijk een vleugje van een heerlijke mediterraanse zomer gevangen. Inspiratiebron was de Eolische eilandengroep, een idyllische groep eilanden vlak voor de kust van Sicilië.


Sunset in Salina is een zachte bloemige geur, geïnspireerd op een specifiek geluksmomentje. Stel je voor, je zit op een terras vol prachtig bloeiende fresia's en terwijl de zon ondergaat neem je een slokje van een heerlijk glas koele Italiaanse zoete wijn. Salina is het meest groene en vruchtbare eiland van de Eolische eilandengroep en word ook wel omschreven als het mediterrane hof van Eden...hoe poëtisch! Van dit eiland komen trouwens de druiven waar ze in Sicilië Malvasia van maken, de befaamde zoete wijn (heb het direct genoteerd, zodra de kleine Calimero geboren is komt er een fles).

Klimop, vioolblaadjes, fresia, oranjebloesem, jasmijn, amber, cederhout en muskus zijn de hoofdrolspelers in deze aangename geur die een tikje zwoel is zonder te verstikken op zinderend warme dagen (want het kan heel erg warm worden in Italië.. ik spreek uit ervaring...) maar altijd een frisse indruk achterlaat.

Dolce & Gabbana Light Blue Sunset in Salina is herkenbaar Light Blue maar dan een tikkeltje warmer en fruitiger. Erg lekker ik droeg deze geur heel erg graag tijdens de warme avonden in Caorle (s'avonds nog ruim 30 graden vraagt om een geur die niet te heavy is maar wel lekker zomers ). Ik hoop op een lange nazomer zodat ik deze geur nog lekker lang kan dragen.


De herengeuren van Dolce & Gabbana maken altijd iets in mij los, ze zijn altijd woest mannelijk en toch geraffineerd en sophisticated, so Dolce & Gabbana, so Italian! Swimming in Lipari heeft hetzelfde bedwelmende effect op mij. Deze geur is een eerbetoon aan het woeste rotsachtige landschap dat moeiteloos overgaat in weelderig groen en een rustgevende diepblauwe zee en adembenemende witte stranden (zie je het voor je? Ik wel...) 

Lipari is het grootste en meest indrukwekkende eiland, de hoofdstraat is het kloppende hart van het eiland dat bestaat uit stranden van fijn puimsteenzand, witgekalkte huisjes en prachtig groene natuur. De geur heeft een vleugje van dit alles meegekregen evenals een vleugje van de zoete en pittige kruiden waarmee de lokale gerechten gekruid worden. 

Water is de dominante factor in de geur die het gevoel van een frisse duik in het heldere water moet oproepen. Zeezout, grapefruit, mandarijn, rosemarijn, ambergris, hout en muskus zorgen samen voor een geur die een verfrissende opening heeft maar zodra de tijd verstrijkt steeds warmer en krachtiger word. De geur is net zo goddelijk en mannelijk als het Light blue boegbeeld David Gandy. 

Deze twee geuren zijn deze zomer verkrijgbaar bij de parfumerie. Ik overweeg een backup te halen voor Swimming in Lipari, is het slechts een zomerliefde of een langdurige romance? De tijd zal het leren....   


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)