donderdag 10 juli 2014

Korres suncare

Korres suncare 
Korres is een merk dat onder het grote publiek misschien nog een beetje onbekend is en dat is eigenlijk jammer want dit van oorsprong Griekse bedrijf werkt vanuit de filosofie dat de producten niet alleen lief voor je huid maar ook lief voor de natuur moeten zijn. Het merk is ontstaan toen George Korres tijdens zijn studie farmaceutische wetenschappen bij een homeopatisch georiënteerde apotheek in Athene ging werken was hij in de eerste instantie sceptisch. Maar binnen korte tijd was hij gegrepen door de kracht van planten en zo kwam hij op het idee om een natuurlijke huidverzorgingslijn te ontwikkelen.

Naast een uitgebreid gamma aan huidverzorging, haarverzorging en make-up is er ook een heerlijke lijn van zonverzorging verkrijgbaar. Als je last hebt van allergieën of bepaalde stoffen moet vermijden dan zijn de producten van Korres enorm interessant, op de website en de verpakkingen staat duidelijk aangegeven wat er wel en niet in het product zit.


Door naar de producten zelf, vorig jaar heb ik al kennisgemaakt met de Yoghurt cooling after sun face & body, een ware held voor na het zonnen. Deze verkoelende after sun op basis van eetbare yoghurt is verfrissend, verkoelend en zorgt voor een soepele, comfortabel aanvoelende huid. De huid krijgt ondersteuning bij het herstel en het product ruikt echt een beetje naar een romige pot yoghurt.

Naast een after sun met yoghurt zijn er ook beschermende producten waarin de romige Griekse yoghurt is verwerkt. Deze spf 20 en spf 30 kalmeren de huid al tijdens het zonnen om de stress achteraf te beperken. Yoghurt is rijk aan lactose, proteïnen, mineralen en vitaminen en zorgt ervoor dat het vochtgehalte van de huid op peil blijft zodat de huid soepel blijft aanvoelen. Aloë vera hydrateert en helpt in de strijd tegen vroegtijdige veroudering. 

De Moisturising body milk Aloë vera is een luchtige bodymilk met het verzachtende Aloë vera dat rijk is aan vitamine C, E, zink en antioxidanten die ervoor zorgen dat de weerstand van de huid verbetert en helpen om vroegtijdige veroudering tegen te gaan. B5, kamille,calendula en avocado zorgen voor een diepe hydratatie en kalmeren de huid bij verbranding (voorkomen is altijd beter dan genezen!). Aminozuren tenslotte zorgen ervoor dat je bruine kleurtje dieper toont. 


Al deze producten zijn een feestje om te gebruiken, ik moest eerst wel eventjes wennen aan de geur van de yoghurt producten want zoiets verwacht je niet snel bij zonverzorging maar na een paar dagen ging ik me juist verheugen op mijn smeermomentjes. Nu doet de geur mij direct denken aan een heerlijke dag in het zonnetje. Zowel de spf 20 als 30 zijn prettig smeerbare fluides die niet plakkerig aanvoelen maar de huid wel lekker zacht maken én goed beschermen. 

De cooling after sun heeft dezelfde lekkere geur als de SPF 20 en 30 en een meer gelcream-achtige textuur die ook heerlijk uitsmeert en direct verkoelt. Ik ben geen fan van het woord must-have zoals je misschien weet, maar die after sun hoort eigenlijk in elke badkamer/toilettas/beautycase thuis om je huid na het zonnen te kalmeren en verzorgen. De Aloë vera body moisturizer is qua textuur een echte bodylotion en ruikt zacht bloemig. Ik ben inmiddels zo fan van de yoghurt geur dat dat mijn favorietje is maar de Aloë is ook heel fijn in gebruik. De aloë is verfrissend en maakt de huid lekker soepel en laat een mooi gezond glansje achter (mijn huid is echt mat en dof na een dag zonnen, de aloë brengt haar weer tot leven). 

Korres is in België verkrijgbaar bij de apotheek en in Nederland oa bij Double Beauty. De Korres Benelux facebook pagina is een leuke pagina die je op de hoogte houdt van Korres evenementen en nieuwe producten. 


Ps last van muggen? De Korres Myrtle & citronella spray is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en beschermt tegen insectenbeten. Ikzelf heb er nog geen ervaring mee maar denk dit jaar toch een spray mee te nemen op vakantie naar Italië. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)