Tips

Huidverzorging

Grote wasjes kleine wasjes 
Je huidverzorging valt of staat met je reiniging, als je reiniging niet goed op je huid is afgestemd doe je meer kwaad dan goed. Zo ben ik een eigenwijsje en reinig het liefst met een vol schuimend product wat schuim-schoon toch? Toch moet ik toegeven dat ik vaak een droge en jeukende huid heb na het reinigen met schuimende producten. Zeker tijdens de wintermaanden merk ik dat een achte reiniging met milk of olie duidelijk verschil maakt. Zorg er dus voor dat je een goede reiniging gebruikt die geen trekkerig velletje achterlaat.

Make-Up

Afpoeieren graag 
Ga je voor een zware oogmake-up of make-up met veel glinsterende deeltjes? Breng dan eerst een laagje losse poeder aan onder het oog, je mag best overdrijven want als je eenmaal klaar bent met je ooglook pak je een grote poederkwast en veeg je in één beweging de losse poeder en eventueel gemorste oogschaduw weg. Bovendien is op die manier meteen je concealer onder je ogen mooi gefixeerd waardoor die intense ooglook nog mooier uitkomt.

Nagelverzorging 

*Een schoon begin is een goed begin
Voor een langhoudende manicure geldt altijd, hoe schoner de nagel hoe beter de lak houdt, als je in huis gaat schilderen moet de ondergrond ook altijd brandschoon zijn, anders houdt de verf niet, hoewel bij kozijnwerk ontvetting met ammoniak het beste werkt, is het voor je nagels iets minder ingrijpend, volg deze stappen en je kan aan de slag.

1) Byebye oude lak! verwijder de oude laklaag of eventuele lakresten van je nagels met een goede remover (als je vaak lakt is een acetonvrije remover wel iets vriendelijker voor je nagels) ik knip wattenschijfjes altijd in twee stukken, met deze "halve maantjes" verwijder ik dan nagel voor nagel de lak. Als het een hardnekkige kleur is, knip dan de  wattenschijfjes in meer stukken en laat die stukjes dan met remover even op de nagel rusten, dat is altijd beter dan meteen woest boenen (al is dat ook wel eens lekker om je frustratie kwijt te raken)
Als je nagels helemaal lakvrij zijn kan je door naar de volgende stap. (dit is ook een mooi moment om even de flessenhalsjes van je lakken en base en topcoats schoon te maken, ook weer even met een halfmaantje met remover langs de flessenhalsjes en je flesjes sluiten beter en je lak blijft langer goed)

2) Een lekker sopje doet wonderen, ja echt het is geen grapje, voordat ik ga lakken was ik mijn nagels grondig met.....dreft...heus waar.....liefst die met citroen. Waarom dreft? het ontvet onwijs goed en daar gaat het nou net om, gebruik desnoods een nagelborsteltje maar wees er wel mild mee, nagelriemen worden erg verdrietig van geweld en die nagelriemen moet je happy houden voor een gezonde nagel....en wie durft nog te zeggen dat nagelverzorging simpel is ;) Goed, je nagels zijn nu dus lekker schoon. Zet een gezellig dvd'tje klaar, of ga lekker achter de pc zitten (wel voorzichtig typen als je eenmaal aan het lakken bent) zet een kop thee of iets fris klaar en je bent klaar om te lakken.